Kamric Astrology: Το Κάρμα του Σκορπιού

Το αστρολογικό ζώδιο του Σκορπιού συχνά παρερμηνεύεται και παρεξηγείται. Αυτή η σύγχυση πιθανότατα πηγάζει από το σύμβολό της, τον σκορπιό. Οι σκορπιοί υπάρχουν εδώ και περίπου 445 εκατομμύρια χρόνια και από τα πρώτα χρόνια ήταν εξέχοντες στη μυθολογία. Οι Αιγύπτιοι και οι Βαβυλώνιοι είχαν θεότητες και φύλακες σκορπιών.

Από την αρχή οι σκορπιοί αντιπροσώπευαν τη μεταμόρφωση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι εκκολάπτονται μοιάζουν με μινιατούρες εκδοχές του εαυτού τους και αναπτύσσονται μέσα από τη διαδικασία της έκδυσης, κατά την οποία ρίχνουν περιοδικά τον σκληρό εξωσκελετό τους και μεγαλώνουν έναν. Ή μπορεί να συμβολίζουν τη μεταμόρφωση επειδή η οδοκαθαριστή τους φύση τους οδήγησε να κρυφτούν σε πτώματα, κάτι που έκανε τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι γεννήθηκαν μυστηριωδώς από νεκρά σώματα κροκοδείλων ή καβουριών. Αλλά ο πιο εύλογος λόγος είναι ότι το τσίμπημα τους μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον άνθρωπο, προκαλώντας το άθελά του θύμα να περάσει από τη μεγαλύτερη μεταμόρφωση που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος, μεταβαίνοντας από τη ζωή στον θάνατο.

Όποια και αν είναι η συλλογιστική, οι σκορπιοί και το σχετικό ζώδιο του Σκορπιού έχουν να κάνουν με τη μεταμόρφωση, τη διαδικασία μετάβασης από μια πιο πυκνή, πιο υλική κατάσταση σε μια άλλη, πιο εκλεπτυσμένη. Αυτή η διαδικασία έχει τουλάχιστον δύο στάδια – το μη εκλεπτυσμένο και το εξελιγμένο – και οι Σκορπιοί, επίσης, είναι γνωστό ότι έχουν δύο πρωτότυπα. Ένας τύπος Σκορπιού βαρύνεται από το κάρμα, αντιδρώντας από παλιές αναμνήσεις απειλής και κακοποίησης, με δεσποτικές, εκδικητικές συμπεριφορές. Ο άλλος είτε έχει απελευθερώσει είτε απελευθερώνει αυτά τα κάρμα, συχνά μέσω δοκιμών με φωτιά, για να γίνει ο Φοίνικας, το πουλί της ανώτερης συνειδητότητας που γεννήθηκε από τις στάχτες.

Οι καρμικά μπλεγμένοι, μη εκλεπτυσμένοι Σκορπιοί τείνουν να είναι δύσκολο να ζήσουν μαζί τους. Είναι έντονοι, παθιασμένοι, παρανοϊκοί, προσβάλλουν γρήγορα και λατρεύουν την εκδίκηση. Έχουν μια ασυνήθιστη ικανότητα να βλέπουν την αδυναμία ενός άλλου ατόμου και να τη χρησιμοποιούν εναντίον τους. Όπως τα ζωικά τους σύμβολα, είναι φωτοφοβικά και αποφεύγουν το φως της αλήθειας όποτε είναι δυνατόν. Έχουν εμμονή με τα μυστικά, με το να κρατούν τα δικά τους και να αποκαλύπτουν τα μυστικά όλων των άλλων. Για αυτούς τους Σκορπιούς, η γνώση είναι δύναμη και τους αρέσει να έχουν εξουσία πάνω στους άλλους.

Οι μη εκλεπτυσμένοι Σκορπιοί έχουν την τάση να εκτιμούν τις αισθήσεις πάνω από οτιδήποτε άλλο, κάτι που συχνά εκφράζεται ως κατάχρηση ουσιών και έντονο ενδιαφέρον για το σεξ. Αλλά είναι το σεξ ως εξουσία έναντι του άλλου που τους ενδιαφέρει, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες σκοτεινές απολαύσεις όταν πρόκειται για σεξουαλική έκφραση.

Μερικοί Σκορπιοί μπορεί να ξεκινήσουν τη ζωή τους αντιμετωπίζοντας το εναπομείναν μη εξευγενισμένο κάρμα και να περάσουν από τη διαδικασία μεταμόρφωσης σε αυτή τη ζωή. Τείνουν να έχουν τουλάχιστον δύο διακριτές φάσεις της ζωής. Οι περισσότεροι το σκέφτονται σαν να έχουν ζήσει δύο ζωές στο διάστημα μιας. Στο πρώτο μισό της ζωής τους μπορεί να ασχολούνται με τα θέματα που προαναφέρθηκαν. Αλλά τότε κάτι δραματικό τους συμβαίνει και κάνουν εκτεταμένες αλλαγές στη ζωή τους. Για άλλους, αυτή η διαδικασία ξεκίνησε σε προηγούμενες ζωές και εμφανίζουν εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά από μικρή ηλικία.

Όλοι εξακολουθούν να έχουν τα ίδια κόλπα που συνδέονται με το να είσαι Σκορπιός, αλλά βελτιώνουν τις τάσεις τους και τις χρησιμοποιούν καλά, τον ίδιο τον ορισμό της μεταμόρφωσης. Αντί να ανακαλύπτουν τα μυστικά των άλλων, στρέφουν τις ερευνητικές τους δεξιότητες προς τα μέσα και επιδιώκουν την αυτογνωσία. Αντί να εκφράζουν τη δύναμή τους στους άλλους, ασκούν εξουσία πάνω στον εαυτό τους. Επιδιώκουν την πνευματική εξέλιξη με όλο το πάθος και την ένταση με την οποία κάποτε κυνηγούσαν τις αισθήσεις. Όταν τους τσιμπήσει η παρατήρηση κάποιου, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να εξετάσουν γιατί αυτό είναι ένα έναυσμα για αυτούς. Ασχολούνται με την πρακτική της συγχώρεσης. Μαθαίνουν τη διαφάνεια και αρχίζουν να χρησιμοποιούν την ικανότητά τους να αναδεικνύουν την αδυναμία του άλλου για να το προστατεύσουν και να εξυπηρετήσουν αυτό το άτομο.

Όλες αυτές οι αλλαγές κερδίζονται δύσκολα. Οι εκλεπτυσμένοι Σκορπιοί έχουν πάει στην κόλαση και πίσω. Έχουν καεί στη φωτιά και έχουν αναστηθεί από τις στάχτες. Τώρα, ως πουλιά της μεταμόρφωσης, πετούν στα ύψη στο υψηλότερο σημείο της συνείδησης και μπορούν να βοηθήσουν τους υπόλοιπους από εμάς να αγκαλιάσουμε τη διαδικασία της ριζικής, εξελικτικής αλλαγής. Αυτοί είναι οι Σκορπιοί που συναντώ όλο και περισσότερο με τα χρόνια, και είναι μια ευλογία για αυτόν τον κόσμο.

About admin

Check Also

Παράγοντες που ευθύνονται για τις χαμένες και επαναλαμβανόμενες αμβλώσεις στην αστρολογία

Η χαμένη άμβλωση ονομάζεται απώλεια εγκυμοσύνης πριν από τις 20 εβδομάδες εγκυμοσύνης. Ο φυσικός θάνατος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *