8 σημάδια καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που πρέπει να παρατηρούν οι γυναίκες

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι πλήρως θεραπεύσιμος και προληφθείς, αλλά μόνο εάν εντοπιστεί νωρίς στην ανάπτυξή του. Εξετάσεις όπως το τεστ Παπανικολάου έχουν βοηθήσει να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται σε αυτή τη σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. Ωστόσο, η άγνοια των πρώιμων προειδοποιητικών σημείων οδηγεί σε πολλούς θανάτους – θανάτους που μπορούν να αποφευχθούν εντελώς με λίγη ενημέρωση και επαγρύπνηση.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, ο οποίος εμφανίζεται σε πολλούς τύπους και λίγοι από τους οποίους προκαλούν καρκίνο. Τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι πολύ πιο διακριτικά από ορισμένους άλλους καρκίνους, αλλά μπορούν να εντοπιστούν σαφώς για να σωθούν ζωές. Εδώ είναι 8 σημάδια καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που πρέπει να παρατηρούν και να προσέχουν οι γυναίκες.

1. Ασυνήθιστη αιμορραγία

Το πιο κοινό από όλα τα συμπτώματα πρώιμης έναρξης, η ασυνήθιστη αιμορραγία μεταξύ των εμμηνορροϊκών κύκλων ή μετά τη σεξουαλική επαφή μπορεί να σηματοδοτήσει προβλήματα. Αυτό το σύμπτωμα γίνεται ακόμη πιο σημαντικό στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

2. Ασυνήθιστη εκκένωση

Είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να έχουν μια ονομαστική ποσότητα διαυγούς και άοσμης έκκρισης. Αλλά προσέξτε για δύσοσμες εκκρίσεις και ακανόνιστη όψη, ιδιαίτερα εάν είναι αυξημένη στην παραγωγή καθώς αυτό θα μπορούσε να είναι πρώιμο σημάδι καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

3. Πόνος στα πόδια και στο κάτω μέρος της πλάτης

Με το πρήξιμο του τραχήλου της μήτρας, η ροή του αίματος στα πόδια και στο κάτω μέρος της πλάτης μπορεί να παρεμποδιστεί. Αυτό οδηγεί συχνά σε πόνο και πρήξιμο στα πόδια και στο κάτω μέρος της πλάτης με μια επώδυνη, επώδυνη αίσθηση. Οι πρησμένοι αστραγάλοι και ο πόνος στους γοφούς επίσης μπορούν να αποδοθούν σε αυτόν τον παράγοντα και δεν πρέπει να αγνοηθούν.

4. Πυελικός Πόνος

Οι κράμπες και ο πόνος στη λεκάνη δεν είναι ασυνήθιστο για τις γυναίκες, ειδικά σε ορισμένα σημεία του εμμηνορροϊκού τους κύκλου. Αλλά εάν αυτός ο πόνος είναι πιο οξύς ή συχνός, διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο ή εμφανίζεται σε ένα περίεργο σημείο του κύκλου σας, τότε είναι προτιμότερο να κάνετε κράτηση για έναν έλεγχο με το γιατρό σας.

5. Άβολο σεξ

Το επώδυνο σεξ, που αναφέρεται ως δυσπαρεύνια, είναι μια κοινή παρενέργεια του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και μπορεί να αποδοθεί στο πρήξιμο και την ενόχληση που προκαλείται από τη μόλυνση, καθώς και σε άλλες ιατρικές παθήσεις που σχετίζονται με αυτό. Εάν αντιμετωπίζετε άβολο ή επώδυνο σεξ, μην χάνετε χρόνο για να κάνετε έναν ενδελεχή έλεγχο.

6. Ενόχληση στην ούρηση

Τα συμπτώματα του ουροποιητικού υποδεικνύουν ότι ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε κοντινό ιστό και δεν πρέπει να αγνοηθεί. Το τσούξιμο ή άλλη ενόχληση κατά την ούρηση είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ή πρόβλημα, όπως και οι ακανόνιστες συνήθειες ούρησης όπως η ακράτεια, η αλλαγή της συχνότητας και ο αποχρωματισμός (ειδικά με το αίμα).

7. Ακανόνιστος έμμηνος κύκλος

Ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος μπορεί να αντανακλά άμεσα τους ρυθμούς και την κατάσταση του σώματός σας και ως εκ τούτου ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προκαλέσει διακυμάνσεις και διαταραχές σε αυτόν. Οποιεσδήποτε έντονες ασυνέπειες μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και καλύτερα να μην αγνοηθούν.

8. Αδικαιολόγητη απώλεια βάρους και κόπωση

Σε συνδυασμό με τα άλλα σημάδια που αναφέρονται παραπάνω, η δραστική και ανεξήγητη απώλεια βάρους και η κόπωση μπορεί να σηματοδοτούν τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προκαλέσει αύξηση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων για την καταπολέμηση της λοίμωξης. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από πτώση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα, οδηγώντας σε αναιμία και με αποτέλεσμα έλλειψη ενέργειας ή όρεξης, απώλεια βάρους και κόπωση.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *