3 σημάδια ότι μπορεί να έχετε καρκίνο του εγκεφάλου

Ο καρκίνος χαρακτηρίζεται από μη φυσιολογική κυτταρική ανάπτυξη. Αυτή η ανάπτυξη μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος και μπορεί να είναι είτε καλοήθης είτε κακοήθης. Σε απλούς όρους, ένας καλοήθης όγκος είναι μια μάζα κυττάρων που είναι συγκεντρωμένη σε μια συγκεκριμένη θέση και γενικά δεν εξαπλώνεται. Από την άλλη, ένας κακοήθης όγκος εξαπλώνεται και επηρεάζει τα άλλα μέρη του σώματος. Οι όγκοι που εξαπλώνονται ονομάζονται καρκίνος. Μερικές φορές τα κύτταρα του εγκεφάλου χάνουν τις φυσικές τους ικανότητες και αρχίζουν να διαιρούνται ανώμαλα, προκαλώντας καρκίνο. Όπως συμβαίνει με όλα τα είδη καρκίνου, είναι δύσκολο να εντοπιστεί με ακρίβεια η αιτία του καρκίνου του εγκεφάλου. Η έγκαιρη αναγνώριση και η έγκαιρη παρέμβαση μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη θεραπεία της νόσου σε κάποιο βαθμό.

Τα διάφορα μέρη του εγκεφάλου είναι ο μετωπιαίος λοβός, ο βρεγματικός λοβός, ο κροταφικός λοβός, η παρεγκεφαλίδα, το εγκεφαλικό στέλεχος, ο ινιακός λοβός, οι μήνιγγες, τα νεύρα και ο νωτιαίος μυελός. Τα συμπτώματα του καρκίνου του εγκεφάλου διαφέρουν ανάλογα με τη θέση του όγκου, καθώς κάθε τμήμα του εγκεφάλου είναι υπεύθυνο για μια συγκεκριμένη εργασία ή ικανότητα. Για παράδειγμα, ένας όγκος στον μετωπιαίο λοβό μπορεί να επηρεάσει την προσωπικότητα και τις διαθέσεις σας, ενώ ένας όγκος στον ινιακό λοβό θα μπορούσε να έχει άμεση επίδραση στην όρασή σας.

Τα τρία πιο σημαντικά σημάδια που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι μπορεί να έχετε καρκίνο του εγκεφάλου είναι:

Πονοκέφαλο

Ο πονοκέφαλος είναι σύμπτωμα για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών. Αλλά, εάν υποφέρετε από έντονο πόνο στο κεφάλι, ειδικά τα πρωινά μόλις σηκωθείτε, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να κάνετε μια σάρωση. Οι πονοκέφαλοι μπορεί να αυξάνονται σε συχνότητα και σοβαρότητα όσο προχωρά ο χρόνος. Θα μπορούσαν να συνοδεύονται από γενική κόπωση και ασθένεια του σώματος.

Επιληπτικές κρίσεις ή κρίσεις

Όταν ένας όγκος αναπτύσσεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, θα μπορούσε να επηρεάσει τα νεύρα σε αυτήν την περιοχή. Έτσι, μπορεί να υπάρχουν ελαφρά έως σοβαρά τραντάγματα ή συσπάσεις σε διάφορα μέρη του σώματος.

Υπνηλία

Ο αυξανόμενος όγκος μπορεί να προκαλέσει κόπωση του εγκεφάλου, έτσι θα νιώθετε υπνηλία και λήθαργο ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν επιμένει, συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό.

Γενικά συμπτώματα καρκίνου του εγκεφάλου

  • Γενική αδυναμία του σώματος

  • Αλλαγή στην προσωπικότητα

  • Αλλαγές στα συναισθηματικά χαρακτηριστικά

  • Αλλαγές στις οργανωτικές και σχεδιαστικές ικανότητες

  • Ανεξήγητος έμετος, ναυτία και πονοκέφαλος

  • Δυσκολίες στην όραση και στην ομιλία

  • Αδεξιότητα

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *