10 προειδοποιητικά σημάδια καρκίνου σε σκύλους

Δυστυχώς, ο καρκίνος είναι μια κοινή ασθένεια στους σκύλους. Οι σκύλοι συνήθως αναπτύσσουν καρκίνο όταν γερνούν και η πρόγνωση εξαρτάται από την τοποθεσία καθώς και από τον τύπο του καρκίνου. Όπως και στους ανθρώπους, ο καρκίνος μπορεί να επιτεθεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, όπως το δέρμα και τα όργανα. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι ζωτικής σημασίας για να είναι επιτυχής μια θεραπεία. Δυστυχώς, ο καρκίνος συχνά δεν ανιχνεύεται έως ότου τα καρκινικά κύτταρα έχουν ήδη κάνει μετάσταση (εξάπλωση) και η θεραπεία γίνεται πιο δύσκολη και μερικές φορές ανεπιτυχής.

Μερικά συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και μπορεί να υποδηλώνουν καρκίνο:

1. Οποιοδήποτε εξόγκωμα ή μάζα που αλλάζει χρώμα ή μέγεθος. Εάν βρείτε ένα εξόγκωμα ή ανάπτυξη στο σκύλο σας που αλλάζει χρώμα ή μέγεθος, θα πρέπει να ελέγξετε τον κτηνίατρό σας.

2. Ανοιχτή πληγή ή πληγή που δεν επουλώνεται. Οποιαδήποτε επίμονη πληγή πρέπει να ελέγχεται από κτηνίατρο.

3. Η απώλεια της όρεξης ή η ανεξήγητη απώλεια βάρους είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

4. Η απώλεια βάρους όταν ο σκύλος τρώει κανονικά είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθεί από κτηνίατρο. Θα μπορούσε να είναι εσωτερικά παράσιτα αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι μια προειδοποίηση για κάτι πιο σοβαρό.

5. Ο έμετος, ειδικά αν επαναλαμβανόμενος μπορεί να σηματοδοτήσει πρόβλημα. Θα πρέπει να ανησυχείτε ιδιαίτερα εάν αυτό συμβαίνει σε ένα μεγαλύτερο κατοικίδιο ζώο. Θα πρέπει να πάτε τον σκύλο σας στον κτηνίατρο για εξετάσεις, ο εμετός δεν υποδηλώνει απαραίτητα καρκίνο. Οι εξετάσεις αίματος θα σας δώσουν μια καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει με το κατοικίδιό σας.

6. Ο βήχας ή ο συριγμός, οποιαδήποτε δυσκολία στην αναπνοή πρέπει να προκαλεί ανησυχία.

7. Αιματηρά ούρα ή δυσκολία στην ούρηση.

8. Η δυσκολία ή η καταπόνηση κατά την αφόδευση μπορεί να είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με το γαστρεντερικό σύστημα του σκύλου σας.

9. Το φούσκωμα ή το οίδημα στην κοιλιά είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά, μπορεί να μην είναι απαραίτητα καρκίνος, αλλά οποιοδήποτε φούσκωμα ή πρήξιμο στην κοιλιά θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία και μια επίσκεψη στον κτηνίατρο θα ήταν ενδεδειγμένη.

10. Η επίμονη αναιμία σε ένα κατοικίδιο είναι ανησυχητική. Μπορείτε συνήθως να καταλάβετε εάν ένα κατοικίδιο ζώο είναι αναιμικό εάν οι βλεννογόνοι είναι ωχροί (ούλα, περιοχή γύρω από τα μάτια). Εάν ταΐζετε το σκυλί σας με μια θρεπτική διατροφή αλλά εξακολουθεί να εμφανίζει σημάδια αναιμίας, πηγαίνετε στον κτηνίατρο για έλεγχο.

Τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να σχετίζονται με πολλές ασθένειες εκτός από τον καρκίνο, αλλά αν τα δείτε στον σκύλο σας, το καλύτερο σχέδιο δράσης είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό. Οι ασθένειες μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ πόνο (και χρήματα) μακροπρόθεσμα.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.