Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε άντρας για τον καρκίνο του πέους

Όλοι γνωρίζουν το αστείο: Πείτε στον γιατρό Google για μια ποικιλία συμπτωμάτων και η απάντηση θα είναι πάντα «καρκίνος». Αυτός είναι μέρος του λόγου που τόσοι πολλοί άντρες αναρωτιούνται εάν κάποιο πρόβλημα με το πέος μπορεί να είναι στην πραγματικότητα ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου του πέους. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η καλή φροντίδα του πέους δεν αφορά μόνο τη φροντίδα των σωματικών αναγκών, αλλά και των συναισθηματικών και ψυχικών αναγκών. Η κατανόηση των σημείων του καρκίνου του πέους μπορεί να βοηθήσει έναν άντρα να χαλαρώσει όταν τα πράγματα είναι καλοήθη – αλλά μπορεί επίσης να του δώσει το κίνητρο που χρειάζονται για να πάνε γρήγορα στον γιατρό εάν τα πράγματα δεν φαίνονται καλά.

Γνωρίζοντας τα σημάδια του καρκίνου του πέους

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο καρκίνος του πέους δεν είναι ο ίδιος με τον καρκίνο του προστάτη, αν και εμφανίζεται στην ίδια γενική περιοχή. Ο καρκίνος του προστάτη περιλαμβάνει καρκινικά κύτταρα στον προστάτη. Αυτό απαιτεί πολύ διαφορετική θεραπεία από τον καρκίνο που εμφανίζεται στον ιστό του πέους. Η εστίαση αυτού του άρθρου είναι στον καρκίνο του πέους, επομένως τα σημάδια του καρκίνου του προστάτη δεν αναφέρονται εδώ.

Ένας άνδρας μπορεί να πάσχει από καρκίνο του πέους εάν αντιμετωπίζει οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα:

1. Εξογκώματα ή εξογκώματα πέους, τα οποία συνήθως θα είναι μεγάλα και επώδυνα

2. Ερυθρότητα ή ερεθισμός του πέους που δεν θα υποχωρήσει, ανεξάρτητα από το πόσο καλό μπορεί να είναι το πρόγραμμα περιποίησης του πέους ενός άνδρα

3. Πληγές στο πέος που δεν έχουν ξεκάθαρη αιτία και τείνουν να έχουν πρόβλημα επούλωσης

4. Αιμορραγία από αυτές τις πληγές στο πέος

5. Περίεργη έκκριση, είτε από την ουρήθρα είτε από τις πληγές

Οι τύποι με τα μάτια του αετού θα παρατηρήσουν ότι αρκετά από αυτά τα συμπτώματα είναι επίσης σημάδια ορισμένων σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε με βεβαιότητα τι συμβαίνει με το πέος είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό και να υποβληθείτε σε εξετάσεις για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα για να αποκλείσετε αυτά. Εάν δεν υπάρχει ΣΜΝ, ένας άνδρας μπορεί να αντιμετωπίζει κάτι πιο σοβαρό, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πέους.

Παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του πέους

Αν και ο καρκίνος μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε, υπάρχουν ορισμένες επιλογές τρόπου ζωής και ιατρικά ζητήματα που μπορούν να κάνουν έναν άνδρα πιο πιθανό να καταλήξει σε καρκίνο του πέους. Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

1. Ηλικία – όσο μεγαλώνει ένας άντρας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να αναπτύξει καρκίνο. Όσοι είναι άνω των 60 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

2. Ορισμένα ΣΜΝ – όσοι έχουν προσβληθεί από HPV διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο

3. Χωρίς περιτομή – οι άνδρες που είναι άθικτοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως και οι άνδρες που αντιμετωπίζουν μια ακροποσθία που δεν μπορεί να ανασυρθεί σωστά

4. Κάπνισμα – όσοι χρησιμοποιούν προϊόντα καπνού διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σχεδόν κάθε πρόβλημα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων

5. Προσωπική υγιεινή – ένας άντρας που δεν έχει την καλύτερη υγιεινή θέτει τον εαυτό του σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτυχθεί τελικά.

6. Επιλογές οικείας ζωής – ένας άντρας που έχει πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους είναι πιο πιθανό να αναπτύξει καρκίνο από έναν άντρα που είναι πιο απαιτητικός.

7. Ορισμένες ιατρικές παθήσεις – οι άνδρες που αντιμετωπίζουν διάφορες ιατρικές παθήσεις, όπως αυτοάνοσα προβλήματα, ή εκείνοι που έχουν υποβληθεί σε ορισμένες θεραπείες, ενδέχεται να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης.

Τι να κάνετε εάν ο καρκίνος του πέους σας απασχολεί

Εάν ένας άντρας πιστεύει ότι μπορεί να αντιμετωπίζει καρκίνο του πέους, ήρθε η ώρα να επισκεφτεί το γιατρό. Ένας γιατρός μπορεί να ρίξει μια ματιά στο πρόβλημα, να εξετάσει για μια ποικιλία σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, να αποκλείσει άλλες ιατρικές καταστάσεις και τελικά να φτάσει στη ρίζα του προβλήματος. Η επίσκεψη στον γιατρό σε τακτική βάση μπορεί επίσης να προσφέρει σημαντική ηρεμία σε έναν άντρα που ανησυχεί για το τι μπορεί να συμβαίνει με τον εξοπλισμό του.

Ένας άντρας πρέπει επίσης να αφιερώσει χρόνο για να φτάσει σε ένα καλό κρέμα για την υγεία του πέους (οι επαγγελματίες υγείας προτείνουν το Man 1 Man Oil, το οποίο είναι κλινικά αποδεδειγμένο ήπιο και ασφαλές για το δέρμα) κάθε μέρα. Ως πρόσθετη προστασία από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση, η κρέμα θα πρέπει να περιέχει άλφα λιποϊκό οξύ. Μια κρέμα με υγιεινή δόση βιταμίνης B5, A, D και C μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *