Τα κύρια ζώδια του ζωδιακού κύκλου

Η λέξη «καρδινάλιος» προέρχεται από το λατινικό «cardo», που σημαίνει μεντεσέ. Όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη «καρδινάλιος» σε οποιοδήποτε πλαίσιο, αναφερόμαστε πάντα σε κάτι θεμελιώδες, ουσιαστικό, χωρίς το οποίο τα πράγματα δεν θα ήταν δυνατά. Η βασική σημασία αυτής της λέξης είναι στην πραγματικότητα αρκετά παραπλανητική όταν πρόκειται για την κατανόηση της φύσης των ζωδίων που ονομάζουμε «καρδινάλιο».

Αυτά τα ζώδια και οι αντίστοιχες ενέργειές τους δεν είναι πιο σημαντικά ή πιο θεμελιώδη, όσον αφορά τη λειτουργία του σύμπαντος, από τα μεταβλητά ή σταθερά ζώδια. Αυτό που κάνει αυτά τα ζώδια μοναδικά και ιδιαίτερα είναι το προσανατολισμένο στη δράση και η ενέργεια πρωτοβουλίας τους.

τα ζώδια αντιπροσωπεύουν τα 4 κλασικά στοιχεία: φωτιά, γη, αέρα και νερό. Ανάμεσα σε κάθε στοιχείο υπάρχει ένα βασικό σημάδι, ένα σταθερό και ένα μεταβλητό. Τα βασικά ζώδια, ενώ παραμένουν πιστά στη φύση τους, εκφράζουν τις στοιχειώδεις ενέργειές τους με δυναμικό τρόπο. Τα βασικά ζώδια φέρνουν μύηση, γραμμική ενέργεια και επιθετικότητα. Όταν οι πλανήτες βρίσκονται σε ζώδια, συμπεριφέρονται και μας επηρεάζουν με τρόπο που μας ενθαρρύνει και μας ωθεί να αναλάβουμε δράση.

Όταν όλα πάνε καλά, οι βασικές ενέργειες θα μας ωθήσουν σε μεγάλα ύψη επιτυχίας, αλλά μπορεί να προκαλέσουν ανοησία και ατυχία. Καθώς οι πλανήτες δεν μπορούν να μας κάνουν να κάνουμε τίποτα, (έχουμε το δικό μας μυαλό και αποφασιστικότητα για αυτό), η επιρροή τους γίνεται αισθητή στις τάσεις. Οι πλανητικές ενέργειες παρέχουν υποστήριξη για διαφορετικούς τύπους ενεργειών ανάλογα με τη φύση και τον τρόπο τους.

Για να το θέσω με απλά λόγια, ανάλογα με τη θέση τους στον γενέθλιο χάρτη, οι πλανήτες σε ζώδια μεγεθύνουν τις δικές μας προσπάθειες ή τις ελλείψεις στην περιοχή που κυβερνούν. Τα άτομα με ωροσκόπο είναι συνήθως ειλικρινή και σίγουροι για τον εαυτό τους, αλλά μπορεί να γίνουν αυταρχικοί και ειλικρινά επιθετικοί κατά καιρούς. Οι πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερω μας δίνουν εκρηκτική δύναμη να ξεκινήσουμε και να ξεκινήσουμε κάτι, αλλά όχι την αντοχή που απαιτείται για να φέρει εις πέρας το έργο.

Αν είμαστε αρκετά τυχεροί να έχουμε έναν καλά ισορροπημένο γενέθλιο χάρτη, λαμβάνουμε υποστηρικτικές πλανητικές ενέργειες για αντοχή από πλανήτες σε σταθερά ζώδια και ευελιξία από πλανήτες στα μεταβλητά ζώδια. Παρόλο που οι βασικές ενέργειες από μόνες τους δεν αρκούν για την επιτυχία, εξακολουθεί να είναι σημαντικό το πού βρίσκονται αυτοί οι οίκοι στο ωροσκόπιο ενός ατόμου για να κατανοήσουμε καλύτερα την προσωπικότητα του ατόμου. Η Σελήνη, κυβερνήτης του μυαλού, σε ζώδιο καρδινάλιο δείχνει καινοτόμο σκέψη και επίσης διερευνητικό μυαλό. Ο Άρης, ο Πλανήτης Πολεμιστής στα ζώδια, συχνά δείχνει αθλητική ικανότητα και ανταγωνιστικότητα στον αθλητισμό. Η Αφροδίτη, όταν εμποτίζεται με βασικές ενέργειες, κάνει ένα άτομο προσιτό και εύκολο στις φιλίες και τις σχέσεις, ενώ ο Ερμής φέρνει τις επιχειρήσεις και την επικοινωνία στο προσκήνιο.

Όταν πρόκειται για τη διέλευση των πλανητών μέσω του Ζωδιακού, ο Κριός, ο Καρκίνος, ο Ζυγός και ο Αιγόκερως σηματοδοτούν υποστηρικτικές και ευοίωνες στιγμές για νέα ξεκινήματα. Η έναρξη μιας νέας επιχείρησης, το άνοιγμα ενός καταστήματος, η έναρξη ενός νέου έργου, η εισαγωγή ενός νέου προϊόντος είναι οι δραστηριότητες που μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν από τις ενέργειες πρωτοβουλίας. Όταν οι πλανήτες διέρχονται από αυτά τα ζώδια, φαίνεται σαν να είχαμε έναν επιπλέον κινητήρα για την απογείωση των έργων μας. Υπάρχει επίσης μια γενική αίσθηση ενθουσιασμού και ενθουσιασμού, οπότε όχι μόνο τα σχέδιά μας ξεκινούν θαυμάσια, αλλά νιώθουμε επίσης αυτή την ενέργεια στο σώμα και την ψυχή μας.

About admin

Check Also

Ανάδρομος Ερμής Τι σημαίνει για εσάς;

Μεταξύ 29 Μαΐου 2021 και 22 Ιουνίου 2021, ο Ερμής θα είναι ανάδρομος και αυτό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.