Συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη που πρέπει να γνωρίζετε

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας από τους πιο συχνούς καρκίνους στους Αμερικανούς άνδρες. Μάλιστα, ενώ είναι ασυνήθιστο σε άνδρες κάτω των πενήντα ετών, οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι μεγαλύτεροι άνδρες έχουν τουλάχιστον κάποια ίχνη του. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν πριν από τα προχωρημένα στάδια, επομένως είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό με το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πραγματικά έγκαιρα προειδοποιητικά σημάδια. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί δείκτες ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τον προστάτη. Εάν κάποιος έχει πόνο που συνοδεύει την ούρηση, εκσπερμάτιση ή δυσκολία να σταματήσει μια ροή ούρων, θα πρέπει να εξεταστεί αμέσως από γιατρό για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τον προστάτη του.

Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι ακριβώς γιατί, αλλά οι Αφροαμερικανοί άνδρες έχουν την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης αυτής της ασθένειας στον κόσμο και το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ως αποτέλεσμα αυτής. Για το λόγο αυτό, οι Αφροαμερικανοί άνδρες, καθώς και οι άνδρες με οικογενειακό ιστορικό, θεωρούνται υψηλού κινδύνου και θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν ετήσιους ελέγχους μέχρι την ηλικία των σαράντα. Οι άνδρες που δεν θεωρούνται υψηλού κινδύνου συνιστάται να ξεκινούν τον ετήσιο έλεγχο για καρκίνο του προστάτη στην ηλικία των πενήντα.

Αν και τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιος μπορεί να έχει τη νόσο σε προχωρημένα στάδια. Μερικά από τα σημάδια περιλαμβάνουν πρήξιμο στα κάτω άκρα, έμετο, κόπωση και απώλεια βάρους και όρεξης. Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να παρατηρήσουν έναν θαμπό, επίμονο πόνο ή ακαμψία βαθιά στην περιοχή της πυέλου, στο κάτω μέρος της πλάτης, στα πλευρά και στο άνω μέρος των μηρών.

Εάν υπάρχουν καλά νέα για τον καρκίνο του προστάτη, είναι ότι αναπτύσσεται αργά. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος εντοπίσει έγκαιρα τον καρκίνο του, οι γιατροί θα έχουν καλές πιθανότητες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ασθένεια. Κάποιος που υποπτεύεται για οποιονδήποτε λόγο ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τον προστάτη του θα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με το γιατρό του για να προγραμματίσει μια εξέταση.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.