Συμπτώματα καρκίνου του προστάτη: Τα σημάδια του καρκίνου του προστάτη

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια καρκίνου του προστάτη που πρέπει να αναζητήσετε καθώς φροντίζετε την υγεία σας και εργάζεστε για την πρόληψη σοβαρών προβλημάτων. Οι περισσότεροι άνδρες θα εμφανίσουν κάποια συμπτώματα καρκίνου του προστάτη προτού ο γιατρός τους κάνει επίσημη διάγνωση. Γνωρίζοντας τι πρέπει να αναζητήσετε μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας και να εξετάσετε την υγεία του προστάτη σας.

Συμπτώματα καρκίνου του προστάτη

Εάν έχετε καρκίνο του προστάτη, είναι πιθανό να έχετε κάποια προβλήματα με την ακράτεια. Δεδομένου ότι ο προστάτης βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη, είναι υπεύθυνος να βοηθά την κύστη να απελευθερώσει τα ούρα χρησιμοποιώντας την ουρήθρα. Όταν έχετε προβλήματα με τον προστάτη, είναι σύνηθες ο αδένας αυτός να διογκώνεται ή να μεγεθύνεται, με αποτέλεσμα να είναι επώδυνο να ουρείτε ή μπορεί να καταλήξετε να έχετε ακούσια απώλεια ούρων. Όταν ο προστάτης είναι πρησμένος και τα ούρα περνούν πιο δύσκολα θα σας προκαλέσει επιτακτική ακράτεια (την ξαφνική επιθυμία για ούρηση). Άλλα άτομα αναφέρουν ότι αισθάνονται την ανάγκη να σηκωθούν και να ουρήσουν όλη τη νύχτα πολλές φορές ή αισθάνονται ότι πρέπει να ουρούν πιο συχνά.

Ενώ ο διογκωμένος προστάτης είναι η κύρια ένδειξη ότι μπορεί να έχετε καρκίνο του προστάτη, υπάρχουν κάποια άλλα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε όπως αίμα στα ούρα ή το σπέρμα, στυτική δυσλειτουργία, προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης και πόνος στη μέση ή τους γοφούς.

Τι θα ελέγξει ο γιατρός μου;

Για να μάθετε εάν έχετε καρκίνο του προστάτη, ο γιατρός σας θα συζητήσει τα διάφορα συμπτώματα με τα οποία έχετε παλέψει. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να εξετάσουν τον προστάτη σας και θα κάνουν επίσης κάποιες εξετάσεις ούρων και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις. Εάν είχατε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που είχε καρκίνο του προστάτη ή προβλήματα υγείας του προστάτη, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υποβάλλεστε σε εξετάσεις, καθώς διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο να πάθετε καρκίνο του προστάτη. Η εξέταση ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τον γιατρό να προσδιορίσει εάν έχετε καρκίνο του προστάτη ή όχι. Αυτή είναι μια εξέταση αίματος που θα αναζητήσει ένα συγκεκριμένο αντιγόνο και σε ορισμένες περιπτώσεις θα εντοπίσει προβλήματα υγείας του προστάτη προτού αρχίσετε να έχετε κάποιο από τα κοινά συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη.

Θεραπείες που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ανάλογα με την ηλικία σας, ο γιατρός σας μπορεί να μην σας συστήσει να προχωρήσετε σε χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία και αντ’ αυτού να επιλέξετε ενεργή παρακολούθηση. Αυτό είναι σύνηθες για τους ηλικιωμένους άντρες που πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να αναρρώσουν καλά από τη χειρουργική επέμβαση, καθώς το σώμα τους δεν είναι υγιές. Όταν παρακολουθείτε την κατάστασή σας, θα ελέγξετε για τυχόν σημάδια ότι ο καρκίνος αυξάνεται ή αλλαγές στην υγεία του προστάτη σας. Μπορεί να παρατηρήσετε μια αύξηση στα επεισόδια ακράτειας, τα οποία θα απαιτήσουν τη βοήθεια ορισμένων προϊόντων ακράτειας όπως οι πάνες για ενήλικες για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την κατάστασή σας. Για πολλούς άνδρες με καρκίνο του προστάτη, είναι μια αργά αναπτυσσόμενη μορφή καρκίνου. Επομένως, η χρήση ενεργούς επιτήρησης είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την αντιμετώπιση δαπανηρών χειρουργικών επεμβάσεων και άλλων θεραπειών που θα μπορούσαν να καταλήξουν να συντομεύσουν τη διάρκεια ζωής τους.

Η χειρουργική επέμβαση είναι κοινή για νεότερους ασθενείς που είναι καλά στην υγεία τους. Είναι μια επεμβατική χειρουργική επέμβαση που μπορεί να διαρκέσει 6 εβδομάδες έως 3 μήνες πριν αναρρώσετε από αυτήν. Πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε την ακράτεια μετά την επέμβαση, καθώς συνήθως χρειάζεται να φοράτε καθετήρα για μερικές εβδομάδες μετά την επέμβαση. Το να φοράτε πάνες ενηλίκων μπορεί να σας βοηθήσει να συλλάβετε τυχόν ούρα που διαρρέουν από το σώμα. Υπάρχουν άλλα προϊόντα ανδρικής ακράτειας από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, τα οποία θα σας διευκολύνουν να διαχειριστείτε τα προβλήματά σας με την ακράτεια μετά την επέμβαση.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *