Συμπτώματα και μέτρα προστασίας για τον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού, όπως και άλλοι καρκίνοι, είναι πολύ επικίνδυνος και τα σημεία ή τα συμπτώματα πρέπει να είναι άμεσα γνωστά, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη στα αρχικά του στάδια. Είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε ορισμένα από τα προστατευτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από άτομα, ειδικά γυναίκες που είναι οι πιο στοχευμένοι ένοχοι αυτής της ατυχούς ασθένειας.

Ένα από τα αξιοσημείωτα σημάδια πιθανού καρκίνου του μαστού είναι οι εμφανείς αλλαγές που παρατηρούνται στην εμφάνιση, το μέγεθος και το σχήμα του μαστού. Όταν μια γυναίκα παρατηρήσει γρήγορα ότι το μέγεθος και το σχήμα του ενός ή και των δύο μαστών έχουν αυξηθεί επιφανειακά ή/και μη φυσιολογικά, πρέπει να αντιμετωπίσει επειγόντως την επίσκεψη στην υγειονομική μονάδα για άμεση εξέταση ή εξέταση για τη νόσο. Επίσης, δεδομένου ότι ο καρκίνος του μαστού σχηματίζεται ως επί το πλείστον ως αποτέλεσμα συστάδων διαιρεμένων κυττάρων που σχηματίζουν σβώλους στο στήθος, μόλις μια γυναίκα αναγνωρίσει αυτά τα εξογκώματα ή πάχυνση που είναι κάπως διαφορετικά από τις γύρω περιοχές του μαστού, πρέπει να συμβουλευτεί έναν γιατρό. επαγγελματίας για προσυμπτωματικό έλεγχο και εξέταση για τη νόσο. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε εξόγκωμα ή εξογκώματα που εμφανίζονται στο στήθος είναι ενδείξεις καρκίνου του μαστού, καθώς μερικά είναι φυσιολογικά και δεν ανησυχούν για την ανάπτυξη της νόσου.

Επιπλέον, εκκρίσεις ή υγρά από τις θηλές του μαστού που μερικές φορές περιέχουν αίμα και/ή δίνουν ένα πικάντικο άρωμα μπορεί να είναι πρώιμο σημάδι της λοίμωξης και πρέπει να αποτελούν πηγή ανησυχίας που χρήζει άμεσης προσοχής από έναν γιατρό. Επιπλέον, τυχόν ασυνήθιστες αλλαγές στο δέρμα της περιοχής του μαστού όπως λακκάκια ή ερυθρότητα του δέρματος στην περιοχή του μαστού χρειάζονται έγκαιρη προσοχή για πιθανή συστολή της νόσου.

Επιπλέον, μια νέα ανεστραμμένη θηλή καθώς και το ξεφλούδισμα ή το ξεφλούδισμα του δέρματος του μαστού είναι πρώιμα πιθανά σημάδια μόλυνσης από καρκίνο του μαστού. Όταν μια γυναίκα παρατηρήσει το σχηματισμό ενός όγκου ή πρήξιμο στη μασχάλη που προκαλεί έντονο πόνο που επεκτείνεται στην περιοχή του μαστού, πρέπει να επισκεφτεί μια υγειονομική μονάδα για εξέταση για πιθανή μόλυνση από καρκίνο του μαστού.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες πρακτικές και δίαιτες μπορούν να χρησιμεύσουν ως ισχυροί φραγμοί για την αντίσταση στη μόλυνση από καρκίνο του μαστού. Για παράδειγμα, οι τακτικές ασκήσεις του σώματος που διαρκούν μόλις μισή ώρα πέντε φορές την εβδομάδα φαίνεται ότι περιορίζουν πιθανή μόλυνση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τακτική άσκηση καίει και μειώνει τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης που καθιστούν τις γυναίκες ευάλωτες στη νόσο. Επίσης, οι θερμίδες στη λιπαρή δίαιτα απαλλάσσονται επίσης καθώς είναι ένας πιθανός οδηγός για τη μόλυνση.

Επίσης, οι γυναίκες που θηλάζουν είναι πιθανώς ευάλωτες στη μόλυνση από καρκίνο του μαστού. Αυτό συμβαίνει επειδή, στην κατάσταση του θηλασμού, οι ωοθήκες της γυναίκας σπάνια παράγουν ωάρια που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο των ωοθηκών στο στήθος. Επιπλέον, ο τακτικός θηλασμός μεταβάλλει τα κύτταρα του μαστού, καθιστώντας τα ανθεκτικά σε οποιαδήποτε πιθανή καρκινική κατάσταση στην περιοχή του μαστού. Αυτό μπορεί πιθανώς να είναι μια εξήγηση για τον υψηλότερο αριθμό περιπτώσεων καρκίνου του μαστού στις γυναίκες στις ανεπτυγμένες χώρες σε σύγκριση με αυτές στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτό δικαιολογείται επειδή οι γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες γεννούν συχνότερα με τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών και, επομένως, παρατείνεται η περίοδος θηλασμού, σε αντίθεση με τις γυναίκες στις αναπτυγμένες χώρες που γεννούν λίγα παιδιά, μειώνοντας την περίοδο θηλασμού, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα στον καρκίνο του μαστού. επιθέσεις.

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν κάποιες δίαιτες που μπορούν να μειώσουν τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού. Υπολογίζεται ότι η καλή διατροφική επιλογή μπορεί να αποτρέψει εννέα στις εκατό περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Έτσι, ως προστατευτικό μέτρο, οι γυναίκες πρέπει να ακολουθούν αυτές τις δίαιτες για να διαμορφώσουν υψηλή ανθεκτικότητα απέναντι στην ασθένεια. Η πρόσληψη μονοκορεσμένων και πολυκορεσμένων λιπαρών σε φυτικά και ελαιόλαδα έναντι των ζωικών λιπών προστατεύει τις γυναίκες από τη μόλυνση. Επιπλέον, η κατανάλωση περισσότερων ινωδών γευμάτων όπως το σιτάρι και τα δημητριακά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα έναντι πιθανού καρκίνου του μαστού. Η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών σε τακτική βάση μπορεί επίσης να προστατεύσει τις γυναίκες από την ασθένεια.

Η μεγάλη πρόσληψη ζάχαρης με υψηλή συγκέντρωση φρουκτόζης έχει σημειωθεί ότι αποδυναμώνει την προστασία των γυναικών από τον καρκίνο του μαστού. Ως εκ τούτου, οι γυναίκες ειδικά πρέπει να μειώσουν την ποσότητα ζάχαρης στη διατροφή τους. Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι η βιταμίνη D και το ιώδιο είναι καλοί μαχητές κατά της νόσου. Ως εκ τούτου, οι γυναίκες πρέπει να τρώνε γεύματα με υψηλότερες αναλογίες ιωδίου και βιταμίνης D για να χτίσουν μια ισχυρή ανθεκτικότητα έναντι κάθε μορφής ανάπτυξης καρκίνου στο στήθος τους.

Τέλος, οι γυναίκες πρέπει να προσπαθούν να πηγαίνουν για τακτικούς προληπτικούς ελέγχους και εξετάσεις σχετικά με τον καρκίνο του μαστού στα νοσοκομεία. Η διάθεση χρόνου για έναν τέτοιο έλεγχο υγείας αποδίδει σε μεγάλο βαθμό επειδή βοηθά στον εντοπισμό των συμπτωμάτων στα διαμορφωτικά ή πρώιμα στάδια τους και στην πιθανή θεραπεία που είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή. Με την έλευση της τεχνολογίας, υπάρχει μια δεξαμενή τεχνολογικών συσκευών προσυμπτωματικού ελέγχου μαστού σε εγκαταστάσεις υγείας, όπως η 3D μαστογραφία με τομοσύνθεση, η 4D υπερηχογράφημα, η υποβοηθούμενη με κενό βιοψία και άλλες που μπορούν να ανιχνεύσουν κάθε ασυνήθιστο σχηματισμό όγκου ή σημάδια στην περιοχή του μαστού που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη καρκίνου. Οι γυναίκες με παράγοντες υψηλού κινδύνου για καρκίνο του μαστού πρέπει να επωφεληθούν από τις ειδικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη νόσο που υποστηρίζονται από πολλούς φορείς υγείας και ΜΚΟ. Μεμονωμένα στο προσωπικό τους σπίτι, οι γυναίκες μπορούν να προβούν σε αυτοεξέταση μέσω ενός απλού λεμφικού μασάζ μαστού και να αναφέρουν τυχόν μη φυσιολογικές καταστάσεις σε ένα επαγγελματικό υγειονομικό προσωπικό για άμεση προσοχή, συμβουλές και θεραπεία.

Ο καρκίνος του μαστού επιβαρύνει τις ζωντανές, παραγωγικές γυναίκες των κοινωνιών, μετριάζοντας την αναμενόμενη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη που λαχταρά ολόκληρη η υφήλιο. Ως εκ τούτου, υπάρχει η ανάγκη να εξαλειφθεί αυτή η ασθένεια που υπήρξε όλεθρος ανάπτυξης από τον κόσμο. Οι γυναίκες πρέπει να ανταποκριθούν γρήγορα στα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού για έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία για να σώσουν τον στρατό των γυναικών παγκοσμίως, των οποίων οι απαραίτητες συνεισφορές αλλάζουν το πρόσωπο του κόσμου, καθιστώντας τον ένα καλό καταφύγιο για να ζεις.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *