Σημασία της κατανόησης των συμπτωμάτων του καρκίνου του μαστού

Τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού ποικίλλουν ευρέως, από εξογκώματα έως οίδημα έως δερματικές αλλοιώσεις και η πλειοψηφία δεν έχει καθόλου ξεκάθαρα συμπτώματα. Τα συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του καρκίνου του μαστού πιθανώς θα είναι η επίδραση μη καρκινικών καταστάσεων όπως μόλυνση ή κύστη.

Η κατανόηση των σημείων και των συμπτωμάτων του καρκίνου του μαστού θα μπορούσε να σας βοηθήσει να σώσετε τη ζωή σας. Όταν η ασθένεια εκτίθεται πρόωρα, έχετε περισσότερες εναλλακτικές θεραπευτικές λύσεις και μια καλύτερη ευκαιρία που χρησιμοποιείται για θεραπεία.

Υπάρχει ένα ασυνήθιστο είδος της νόσου που ονομάζεται φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού (IBC) που μπορεί να περιέχει διάφορα συμπτώματα. Ολόκληρο το στήθος μπορεί να φαίνεται κόκκινο και φλεγμονώδες και επίσης θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επώδυνο. Μπορεί να υποφέρει σκληρά. Το δέρμα μερικές φορές μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού, καθώς οι πόροι εμφανίζονται στο φλεγμονώδες μέρος.

Το IBC είναι ένα συγκεκριμένο είδος καρκίνου του μαστού που προσβάλλει το δέρμα του μαστού. Συμβαίνει όταν τα κύτταρα του σχηματίζουν φωλιές και αποκλείουν τη λεμφική παροχέτευση από το δέρμα του μαστού. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν επίσης ερυθρότητα, ευαισθησία και ζεστασιά. Πάχυνση του δέρματος του μαστού, γρήγορο πρήξιμο και ξεφλούδισμα του δέρματος πιθανώς να υπάρχει επίσης. Ορισμένες γυναίκες μπορεί επίσης να διευρύνουν ένα ογκίδιο στο στήθος.

Η ασθένεια συχνά δεν οδηγεί σε κανένα σύμπτωμα στα πρόωρα στάδια της. Οι γυναίκες με πρώιμο καρκίνο του μαστού συνήθως δεν υποφέρουν από πόνο ή δεν αισθάνονται καθόλου συμπτώματα. Τα τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου είναι καλύτερα ικανά να προσδιορίσουν την ασθένεια αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, βλέποντας ότι ο καρκίνος αναπτύσσεται, θα μπορούσε να οδηγήσει στις παρακάτω αλλαγές:

– Ένα εξόγκωμα ή πάχυνση μέσα ή κοντά στο στήθος ή κάτω από το μπράτσο σας

– Αλλαγή στο μέγεθος ή τη μορφή του μαστού σας

– Εκκένωση, ευαισθησία ή αναστροφή της θηλής, υποδεικνύοντας ότι η θηλή τραβιέται πίσω στο στήθος σας

– Αλλαγή στον τρόπο εμφάνισης ή αίσθησης του δέρματος του μαστού, της θηλής ή της θηλής σας.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *