Σελήνη του Άδη – Μέρος 1 και 2

Μέρος πρώτο

Το βιβλίο της Τζούντι Χολ Σελήνη του Άδη είναι ένα σημαντικό, ισχυρό και έγκυρο βιβλίο για μένα. Συνεχίζω να δανείζω το αντίγραφό μου σε ευγνώμονες φίλους που στη συνέχεια το κρατούν, και είμαι πάλι χωρίς αντίγραφο. Ορίζει μια Σελήνη του Άδη ως σε όψη με τον Πλούτωνα, μια Σελήνη Σκορπιού, και πιθανώς (το θεωρώ), τη Σελήνη στον 8ο οίκο. Ακόμη και με μια σύνδεση 8 μοιρών εκτός ζωδίου της Σελήνης μου με τον Πλούτωνα, αυτή η όψη ήταν τεράστια στη ζωή μου. Αυτή η σειρά ιστολογίων είναι αφιερωμένη σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες με το θάρρος να επιτρέψουν στη θηλυκή τους πτυχή να επισκεφθεί, να αγκαλιάσει και να μετατρέψει τις σκοτεινές σκιές του Άδη σε Αλήθεια και Αγάπη.

Για πολλά χρόνια, έχω βυθιστεί στη μεταφυσική και πνευματική μελέτη της σημασίας της γυναικείας σύνδεσης με τη σκοτεινή σκιά κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου και έτσι εντυπωσιάστηκα από τη σημασία της Έριδας και της Δήμητρας που ενώνουν τον Πλούτωνα ως νάνοι πλανήτες. Η Έρις είναι νέα για μένα, αλλά έχω ταυτιστεί και χρησιμοποιήσει τις Ceres στις αναγνώσεις μου για πάνω από μια δεκαετία. Και οι τρεις νάνοι πλανήτες είναι έντονοι. Η Έρις είναι η ελληνική θεά της διαμάχης, του πολέμου, της διχόνοιας και που προτείνει τη δημιουργία μέσα από το χάος. Ο Πλούτωνας είναι η απελευθέρωση ή η απελευθέρωση οτιδήποτε εμποδίζει τη διαδικασία του θανάτου και της αναγέννησης. Και η Ceres βιώνει μια πεμπτουσία εμπειρία της Σελήνης του Άδη, όταν πρέπει να αφήσει το παιδί της στα χέρια του εχθρού της Πλούτωνα για 6 μήνες το χρόνο στον κάτω κόσμο. Δεν υπάρχει επιλογή για εκδίκηση και η οργή της μετατρέπεται σε βαθιά θλίψη όταν τα εδάφη που κυβερνά «πεθαίνουν» τη χειμερινή περίοδο της απουσίας της Περσεφόνης. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Η απαγωγή δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Η Kelly Lee Phipps επισημαίνει σε ένα πρόσφατο άρθρο “Ceres and the Urge to Belong” ότι οπουδήποτε η Ceres προσγειώνεται στον χάρτη σας είναι το θέμα της παράδοσης στην απώλεια και της επιστροφής. Η Έρις μας ζητά να είμαστε με το χάος. Ο Πλούτωνας μας ζητά να βουτήξουμε στη φωτιά, να μπούμε στον Άδη και να μην πτοούμε από τις σκοτεινές νύχτες της ψυχής. Είναι όλα σχετικά με τη μεταστοιχείωση στο υψηλότερο επίπεδο.

___________________

Μέρος δεύτερο

Η Τζούντι Χολ έχει ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της που ονομάζεται «η Καρμική Σελήνη». Ξεκινά με το “Ανεξάρτητα από την όψη, η Σελήνη του Άδη μας δείχνει μερικά από τα πιο βαθιά ριζωμένα καρμικά θέματα που έχουμε μεταφέρει από ενσάρκωση σε ενσάρκωση για μια τεράστια χρονική περίοδο.”

Αυτό υποδηλώνει την πραγματικότητα της μετενσάρκωσης, την οποία μπορώ προσωπικά να απηχήσω και να χρησιμοποιήσω εκτενώς στις αναγνώσεις των πελατών μου. Ωστόσο, η ιδέα της μετενσάρκωσης μπορεί επίσης να είναι απλώς ένας καλός τρόπος για να εξηγήσουμε κάτι πέρα ​​από την πραγματική κυριολεκτική κατανόησή μας σε αυτήν την πολύ περιορισμένη πραγματικότητα της τρίτης διάστασης. Δεν πειράζει. Το πλαίσιο είναι έγκυρο και συσχετίζεται επίσης με την προγεννητική και πρώιμη εμπειρία του ατόμου. Το κάρμα μπορεί να οριστεί ως μια ουδέτερη καθολική αρχή που ουσιαστικά έχει να κάνει με την αιτία και το αποτέλεσμα.

Μεταφορικά, ο Πλούτωνας μπορεί να θεωρηθεί ως η «εξελικτική» πρόθεση της ψυχής όπως μεταφέρεται από προηγούμενες ενσαρκώσεις. Ο Πλούτωνας είναι επίσης πολύ συνδεδεμένος με τη γενετική και γνωρίζουμε ότι οι πληροφορίες που κληρονομούμε στο DNA μας υπερβαίνουν κατά πολύ τα φυσικά χαρακτηριστικά. Κληρονομούμε τις γενεαλογίες των προγόνων μας σε πνευματικό, γεωγραφικό και ψυχολογικό επίπεδο. Συνεχίζουμε τη δουλειά που δεν είναι εντελώς δική μας. Είναι όλα πολύ μυστήρια πράγματα!

Ο πατέρας μου έχει μια Σελήνη Σκορπιού, με μια στενή σύνοδο Πλούτωνα / Ήλιου στον Καρκίνο, και η μητέρα μου έχει ένα τρίγωνο Σελήνης Ιχθύς μια στενή σύνοδο Πλούτωνα / Αφροδίτης στον Καρκίνο. Δεν είναι περίεργο που θα γεννιόμουν με μια Σελήνη του Άδη, και τουλάχιστον δύο από τα τέσσερα αδέρφια μου επίσης. Ο πρώην σύζυγός μου και πατέρας των δύο κοριτσιών μου δεν έχει καμία σχέση Σελήνης/Πλούτωνα, ούτε και οι κόρες μου. Ο γιος μου, ωστόσο, γεννήθηκε κάτω από τον θόλο ενός στενού στελλίου με τον Χείρωνα / Πλούτωνα / Σελήνη (Τοξότης στον 7ο οίκο) και ο πατέρας του έχει Σελήνη / τετράγωνο Πλούτωνα.

Η ισχυρή σύνδεση με το παρελθόν μπορεί να έχει την πρόθεση να καθαρίσει τόσο το προσωπικό όσο και το συλλογικό κάρμα. Ο Πλούτωνας μεταμορφώνεται και η Σελήνη δεν είναι απλώς μητέρα και συναισθήματα, αλλά η καταγωγή μας. Είναι επίσης παρελθόν. Και με τον Πλούτωνα, το κακό (ή η πιο σκοτεινή πλευρά αν θέλετε) δεν είναι ποτέ μακριά, είτε λειτουργεί από μέσα είτε από έξω.

Ένα παράξενο παράδειγμα σύνδεσης της προηγούμενης γενεαλογίας είναι η «ιστορία» του γιου μου Damian. Ο πατέρας του δεν ενδιαφερόταν να εμπλακεί (είχαμε χωρίσει πριν καταλάβω ότι ήμουν έγκυος) και αυτό ήταν μια χαρά με μένα. Η σχετικά σύντομη σχέση ήταν ένας λάγνος εφιάλτης. Άλλαξε γνώμη όταν ο γκουρού της μητέρας του και αυτοαποκαλούμενος αναγνωριστικός των ενσαρκωμένων δασκάλων, είδε τον Damian ως Chogyam Trungpa. Η Vidyadhara Chogyam Trungpa Rinpoche είναι ένας σημαντικός δάσκαλος της βουδιστικής καταγωγής Kagyu που μόλις ξέφυγε από την κινεζική εισβολή στο Θιβέτ, φυγαδεύοντας πρώτα στην Ινδία σε ηλικία 20 ετών, μετά μετακόμισε στη Σκωτία, την Αγγλία και τελικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποβιβάζοντας στο Boulder. όπου ζω. Δεν ίδρυσε μόνο πολλά κέντρα διαλογισμού, αλλά το Πανεπιστήμιο Naropa εδώ στο Boulder. Είναι γνωστός μεταξύ άλλων για το βιβλίο του «Crazy Wisdom». Ο Τρούνγκπα πέθανε τον Απρίλιο του 1987.

Δεν το πήρα στα σοβαρά γιατί έμοιαζε πολύ έντονα με «ιδιαιτερότητα» (μια πιο δυνατή παγίδα) που με έκανε να τρέχω προς την αντίθετη κατεύθυνση, ενώ ο πατέρας του πήρε το δόλωμα και άρχισε να τρέχει προς την κατεύθυνση μας. Αυτό είναι άλλο blog. Ο γκουρού του οποίου η αποστολή να αναγνωρίσει αυτές τις ψυχές, ταξίδεψε από το Τέξας για να με επισκεφτεί όταν ήμουν έγκυος. Δεν μου άρεσε, αλλά με ευγνωμοσύνη πήρα την επιταγή των 800 $ που μου έδωσε. Γέλασα επίσης μέσα μου, γιατί τότε είχα καταλάβει ότι ο Damian είχε σύνδρομο Down και αναρωτιόμουν τι θα γινόταν με αυτή την αποκάλυψη. Είχα επιλέξει να μην κάνω κανένα τεστ. Μου είπε ότι θα μπορούσα να περιμένω μια επίσκεψη από την Pema Chödrön, μια πολύ γνωστή Βουδιστή δασκάλα και μαθητή του Trungpa…Ακόμα περιμένω.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου του έτους δεν μπορούσα να πάω πουθενά χωρίς να με σταματήσει κάποιος να μου πει ότι έχω ένα “ειδικό” παιδί και δεν μιλούσαν μόνο για το DS του. Έχετε υπόψη σας, έχει επίσης τον Ποσειδώνα / Νότιο Κόμβο / Ουρανό στον Μεσο παράδεισο του. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους ήταν μεσήλικες σοφές γυναίκες που εργάζονταν στις θεραπευτικές τέχνες και έμοιαζαν με σύγχρονες μάγισσες. Μια μέρα, ενώ ψώνιζα σε ένα από τα 7 (σύντομα 8) μαγαζιά φυσικών φαγητών, ένας άγνωστος, καλοντυμένος με αλαζονικό αέρα, ήρθε και ρώτησε αν θα ήθελα ένα «διάβασμα». Γιατί όχι? Όπως αποδεικνύεται, ήταν ο Rennie Davis των διαβόητων Chicago Seven (αρχικά οκτώ) που περιλάμβαναν επίσης τους Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Bobby Seale και άλλους, που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία τη δεκαετία του ’60 σχετικά με τις διαδηλώσεις του πολέμου στο Βιετνάμ. Τώρα φαίνεται ότι είναι επιχειρηματίας και λέκτορας διαλογισμού και αυτογνωσίας. Είπε ότι ήταν εκεί για να με ενημερώσει ότι ο Damian είχε μια ιδιαίτερη μοίρα και ότι με επέλεξαν ως μητέρα του λόγω του εντελώς άνευ όρων χώρου που του κρατούσα. Τουλάχιστον η ζωή μου δεν είναι βαρετή.

Η πρώιμη ένταση με αυτό το θέμα έχει μειωθεί, αλλά ο Damian είναι αρκετά γνωστός στο Boulder.

About admin

Check Also

Παράγοντες που ευθύνονται για τις χαμένες και επαναλαμβανόμενες αμβλώσεις στην αστρολογία

Η χαμένη άμβλωση ονομάζεται απώλεια εγκυμοσύνης πριν από τις 20 εβδομάδες εγκυμοσύνης. Ο φυσικός θάνατος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *