Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως ότου διαγνωστεί και έχει εντοπιστεί ο τύπος του καρκίνου του πνεύμονα που έχετε. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μια κατάσταση, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερες από μία ποικιλίες αυτής της σοβαρής ιατρικής πάθησης.

Στην αναζήτησή σας για να βρείτε τη σωστή θεραπεία για την κατάστασή σας, πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τα συμπτώματα του καρκίνου που αντιμετωπίζετε. Αυτά τα συμπτώματα θα ειδοποιήσουν την ιατρική ομάδα σας για την πιθανότητα από ποιον από τους δύο κύριους τύπους καρκίνου των πνευμόνων μπορεί να πάσχετε.

Αναζητήστε ιατρική θεραπεία εάν εμφανίσετε τα ακόλουθα συμπτώματα, ειδικά εάν εμφανίζετε περισσότερα από ένα από αυτά τα συμπτώματα ταυτόχρονα.

• Λοιμώξεις του αναπνευστικού όπως η βρογχίτιδα που επανεμφανίζονται συνεχώς

• Ένας ραγισμένος βήχας που μπορεί, μπορεί και όχι, να έχει ραβδώσεις αίματος στον βλεννογόνο

• Περίοδοι βραχνάδας

• Δυσκολία στην αναπνοή

• Επίμονοι πόνοι στο στήθος, ειδικά εάν συνοδεύονται από συριγμό

• Πρήξιμο στο λαιμό ή στο πρόσωπο

• Κούραση

• Απώλεια βάρους που είναι ανεξήγητη

• πόνος ή αδυναμία στον ώμο, το χέρι ή το χέρι

• δυσκολία στην κατάποση

• έντονοι πονοκέφαλοι

• διαλείπων πυρετός

Όταν αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να ζητήσετε ιατρική συμβουλή με το γιατρό σας. Ο γιατρός πιθανότατα θα παραγγείλει τυπικές ακτινογραφίες θώρακος για να ξεκινήσει οι διαγνωστικές διαδικασίες. Αυτός ο τύπος καρκίνου γενικά δεν έχει συμπτώματα έως ότου φράξει μία από τις αναπνευστικές οδούς ή έως ότου ο καρκίνος αρχίσει να εξαπλώνεται σε άλλες περιοχές του σώματος.

Τα βρογχογενή καρκινώματα ταξινομούνται ευρέως σε δύο τύπους καρκίνων. Οι μικροκυτταρικοί καρκίνοι του πνεύμονα (SCLC) και οι μη μικροκυτταρικοί καρκίνοι του πνεύμονα (NSCLS). Το SCLC είναι ο τύπος καρκίνου που βλέπετε ως αποτέλεσμα του καπνίσματος. Μόνο το 1% των ατόμων που έχουν SCLC ήταν άτομα που δεν κάπνιζαν τσιγάρα. Το SCLC είναι μια μορφή καρκίνου που εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο το σώμα και τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν ανακαλύπτουν ότι έχουν την πάθηση μέχρι να δώσει μετάσταση στο σώμα τους.

Το ΜΜΚΠ αντιπροσωπεύει περίπου το 80% όλων των διαγνωσμένων περιπτώσεων βρογχογενούς καρκινώματος. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι NSCLC. Το πιο κοινό από αυτά τα τρία είναι τα αδενοκαρκινώματα. Αυτός ο τύπος βρογχογενούς καρκινώματος εμφανίζεται σε καπνιστές και σε μη καπνιστές. Οι γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με βρογχογενή καρκινώματα είναι πιθανό να έχουν αδενοκαρκινώματα. Αυτά συνήθως ξεκινούν από το περιφερικό τμήμα των πνευμόνων και εξαπλώνονται γρήγορα στους λεμφαδένες.

Τα πλακώδη καρκινώματα ήταν κάποτε πιο συχνά από τα αδενοκαρκινώματα και σήμερα περίπου το 30% των περιπτώσεων βρογχογενών καρκινωμάτων είναι πλακώδη. Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος γενικά παραμένει εντός του πνεύμονα και στη συνέχεια εξαπλώνεται στους λεμφαδένες. Είναι γνωστό ότι μεγαλώνει αρκετά και σχηματίζει κοιλότητα.

Τα μεγαλοκυτταρικά καρκινώματα εμφανίζονται μόνο στο 10% περίπου των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με βρωκογενές καρκίνωμα. Αυτός ο τύπος εξαπλώνεται πολύ γρήγορα στους λεμφαδένες του σώματος.

Υπάρχουν περιπτώσεις βρογχικών καρκινοειδών που εμφανίζονται στους πνεύμονες ως όγκοι κάτω των 4 cm. Αυτό συμβαίνει μόνο στο 5% περίπου των διαγνωσμένων περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα.

About admin

Check Also

Τι είναι το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος;

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος είναι το αποτέλεσμα της βλάβης του δέρματος από τον ήλιο. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *