Προειδοποιητικά σημάδια καρκίνου του μαστού σε νεαρές γυναίκες

Εάν πιστεύετε ότι ο καρκίνος του μαστού απευθύνεται μόνο σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, θα πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές γιατί ο καρκίνος του μαστού μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε πολλές νεαρές γυναίκες. Μάλιστα, ένας σημαντικός αριθμός νεαρών γυναικών διαγιγνώσκεται με πρώιμο στάδιο της νόσου του καρκίνου του μαστού. Οι περισσότερες γυναίκες δεν το γνωρίζουν πραγματικά αυτό και δεν σκέφτονται τον κατάλληλο τρόπο για να εντοπίσουν σημάδια καρκίνου του μαστού σε νεαρές γυναίκες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αναζητούν σημάδια στο σώμα τους.

Οι γυναίκες όχι μόνο οι ηλικιωμένες αλλά και οι νέοι θα πρέπει να είναι αρκετά υπεύθυνες για το σώμα τους φροντίζοντας το σωστά και προσέχοντας για ασυνήθιστα σημάδια ή συμπτώματα που μπορεί να βρουν. Ακόμα κι αν είναι νεότεροι, δεν εξαιρούνται ακόμη από ασθένειες όπως ο καρκίνος του μαστού. Μερικά προειδοποιητικά σημάδια καρκίνου του μαστού σε νεαρές γυναίκες που πρέπει να προσέξετε είναι:

• Συμπτώματα θηλής. Αυτό το σύμπτωμα είναι το πρώτο σημάδι που πρέπει να δουν οι περισσότερες γυναίκες αν νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το στήθος τους. Οι θηλές ανασύρονται ή ανοίγουν. Αυτό συνήθως δείχνει προς τα κάτω αντί για το κανονικό στραμμένο ίσιο. Οι γυναίκες μπορεί επίσης να παρατηρήσουν ασυνήθιστες και συχνές εκκρίσεις από τη θηλή.

• Αλλάζει το σχήμα και το μέγεθος του στήθους. Ένα άλλο πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι του καρκίνου του μαστού είναι οι αλλαγές στο μέγεθος του μαστού. Οι αλλαγές συνήθως συμβαίνουν βήμα προς βήμα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αλλαγές μπορεί να συμβούν γρήγορα και θα γίνουν αντιληπτές εύκολα. Το μέγεθος μπορεί είτε να γίνει μεγαλύτερο είτε μικρότερο, εξαρτάται από κάθε γυναίκα.

• Αλλαγές χρώματος. Το χρώμα μπορεί να είναι ορατό, ώστε οι νεαρές γυναίκες να μπορούν αμέσως να αναγνωρίσουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το στήθος. Μπορεί να φαίνεται κόκκινο ή ροζ και το δέρμα να μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να συμβαίνουν μία κάθε φορά ή να συμβαίνουν όλες ταυτόχρονα.

• Τραχύτητα του δέρματος. Η τραχύτητα εμφανίζεται συνήθως στο τμήμα της θηλής. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι ορατή σε οποιοδήποτε μέρος του δέρματος του μαστού.

• Εξογκώματα ή κύστη. Όταν εντοπιστεί ένα εξόγκωμα στο στήθος, τότε πιθανότατα αυτό επιβεβαιώνει ότι μια νεαρή γυναίκα μπορεί να πάσχει από καρκίνο του μαστού. Πηγαίνετε και δείτε το γιατρό σας για φυσική εξέταση του μαστού για να μάθετε εάν το εξόγκωμα σχετίζεται πραγματικά με τον καρκίνο του μαστού.

Εάν εμφανιστούν αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια καρκίνου του μαστού σε νεαρές γυναίκες, μην ανησυχείτε πολύ. Επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας για εξέταση και διάγνωση. Όταν αυτά τα σημάδια εντοπιστούν νωρίτερα, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ίασης και θεραπείας.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *