Ο μαγευτικός κόσμος των ζωδίων

Η κίνηση του ήλιου σε αντιστοιχία με τα αστέρια εντοπίζει ένα μοτίβο στον ουρανό, κυκλικού σχήματος που μπορεί να ονομαστεί «εκλειπτική». Και στις δύο πλευρές της εκλειπτικής βρίσκεται μια λεπτή ταινία γνωστή ως ζωδιακός κύκλος. Είναι επίσης γνωστός ως ο «κύκλος της ζωής» που περικλείεται από 12 διαφορετικά ζώδια. Κάθε πινακίδα θα είχε μήκος περίπου 30 μοίρες.

Ο ζωδιακός κύκλος ξεκινά με την πρώτη μέρα της άνοιξης και το αντίστοιχο ζώδιο στην εκλειπτική είναι ο Κριός. Ο ήλιος θα είναι στο ζώδιο του Κριού εκείνη την ημέρα. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα είναι από τις 20 ή 21 Μαρτίου έως τις 19 ή 20 Απριλίου. Το επόμενο ζώδιο θα είναι ο Ταύρος και ακολουθούν οι Δίδυμοι, ο Καρκίνος, ο Λέων, η Παρθένος, ο Ζυγός, ο Σκορπιός, ο Τοξότης, ο Αιγόκερως, ο Υδροχόος και οι Ιχθύες.

Η αστρολογία βασίζει τις προβλέψεις της σε αυτά τα ζώδια. Διαιρεί τον παγκόσμιο πληθυσμό ανάλογα με τις ημερομηνίες γέννησής του και τα ζώδια. Λέγεται ότι κάθε ένα από τα ζώδια έχει μια μοναδική και ξεχωριστή επιρροή στη ζωή μας. Η αστρολογία του ήλιου ή του ζωδίου έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα με τα χρόνια. Οι προβλέψεις των ζωδίων έχουν βρει θέση σε εφημερίδες, περιοδικά και περιηγούνται ευρέως στο διαδίκτυο. Πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να ξεκινήσουν τη μέρα τους με μια ματιά στο τι τους επιφυλάσσουν τα αστέρια για την ημέρα.

Τα ζώδια ομαδοποιούνται περαιτέρω σε 4 διακριτές κατηγορίες και συγκεκριμένα τη Γη, το Νερό, τη Φωτιά και τον Αέρα. Σε κάθε ζώδιο αποδίδονται ορισμένα χαρακτηριστικά και η συμβατότητα μεταξύ των ατόμων που ανήκουν σε αυτά τα ζώδια είναι σχετική με τη σχέση μεταξύ των ίδιων των ζωδίων. Για παράδειγμα, το ζώδιο της Γης ταιριάζει καλύτερα με τη Φωτιά.

Πιστεύεται ότι οι άνθρωποι που υπάγονται στον ίδιο ζωδιακό κύκλο δεν είναι συμβατοί αφού έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και είναι πολύ άνετα μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μπαχαρικό και χημεία στη σχέση.

Τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του ζωδίου της φωτιάς είναι μια επιβλητική προσωπικότητα που είναι χαρούμενη και με αυτοπεποίθηση, δεμένη με μια ορισμένη ποσότητα αλαζονείας και εγωισμού. Ο Λέων, ο Κριός και ο Τοξότης είναι ζώδια της φωτιάς. Τα ζώδια της Γης των Διδύμων, του Ζυγού και του Υδροχόου είναι γνωστά για την πρακτικότητα και την αντικειμενικότητά τους.

Ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθύες που είναι τα ζώδια του νερού είναι άτομα συναισθηματικά και βαθιά σκεπτόμενα άτομα που είναι αρκετά απρόβλεπτα στη φύση. Η επίμονη φύση Παρθένος, ο Ταύρος και ο Αιγόκερως είναι γενικά πολύ περίεργα άτομα που είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στη φύση. Τα ζώδια της γης ταιριάζουν καλύτερα με τα ζώδια του νερού. Ωστόσο, η γοητεία τους για τα ζώδια του αέρα δεν μπορεί να αγνοηθεί.

About admin

Check Also

Τα είκοσι επτά Nakshatra του ινδουιστικού συστήματος-δυτικά ισοδύναμα προς όφελος των δυτικών αναγνωστών

Ενώ το Ινδικό Σύστημα Αστρών ή το Σύστημα Ινδουιστικού Νακσάτρα είναι ένα επιστημονικά σχεδιασμένο, ορισμένοι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *