Ο Κύκλος Specialis – Κρόνος και Δίας – Οι Μεγάλοι Χρονογράφοι

Στο παρελθόν, οι μεγαλύτερες τροχιές εντός του ηλιακού συστήματος ήταν αυτές του Δία, 12 ετών, και του Κρόνου, σχεδόν 30 ετών. Τα σημεία στα οποία ο Δίας έφτασε και πέρασε τον Κρόνο σηματοδότησε τον μεγαλύτερο υπερκύκλο με τον οποίο μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν οι πρώτοι αστρολόγοι/αστρονομιστές. Και αυτό το φαινόμενο συμβαίνει κάθε 20 χρόνια. Ο κύκλος των 800 χρόνων όπου και οι δύο επιστρέφουν στο ίδιο ζώδιο είναι η Μεγάλη Κλίμακη σύνοδος, που σημάδεψε τις υπέρτατες εποχές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτή η σύνδεση έκανε την επανεμφάνισή της στον Τοξότη γύρω από την έναρξη της χριστιανικής εποχής, και ξανά τον όγδοο και δέκατο έκτο αιώνα, φέρνοντας περιόδους μεγάλης παγκόσμιας αναταραχής. Για το λόγο αυτό ο Δίας και ο Κρόνος ονομάζονται Μεγάλοι Χρονοκράτες.

Ο κύκλος Δίας – Κρόνου είναι ο μεγαλύτερος κύκλος που δεν περιλαμβάνει τους υπερβατικούς πλανήτες, τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα ή τον Πλούτωνα. Ολόκληρος ο κύκλος διαρκεί περίπου 800 χρόνια και ονομάζεται κλιμακτήρια. Ο τρέχων εικοσαετής κύκλος (οι 20ετείς κύκλοι ονομάζονται ειδικοί κύκλοι) ξεκίνησε το έτος 2000 (28 Μαΐου) όταν και τα δύο ήταν σε συνδυασμό στην 23η μοίρα του Ταύρου. Τι σημαίνουν αυτοί οι σύνδεσμοι;

Το έτος 2000 ξεκίνησε μια περίοδος 20 ετών που θα βοηθήσει στον καθορισμό της μετάβασης από το υλικό κεφάλαιο και τα εθνικά όρια στο πνευματικό κεφάλαιο και τα πολιτιστικά όρια. Η πρώτη δεκαετία μετά τη σύνοδο είναι μια περίοδος όπου κυριαρχεί ο Δίας, η δεύτερη δεκαετία είναι όπου κυριαρχεί ο Κρόνος. Επομένως, αυτή η δεκαετία (2000) είναι πιο Δία, πιο ανοιχτή, προοδευτική, χιουμοριστική, κ.λπ. Ενώ η δεκαετία του 2010 θα τείνει να είναι περίοδος εδραίωσης, δοκιμών, συντηρητισμού και σοβαρότητας. Φυσικά, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας το τροποποιούν, κάτι που μπορεί να κάνει μια δεκαετία πιο ανοιχτή από ό,τι θα ήταν κανονικά ή πιο συντηρητική. Το 2020 θα είναι στην αρχή του Υδροχόου.

Σε προσωπικό επίπεδο, όπου κι αν βρεθεί η 23η μοίρα του Ταύρου στον γενέθλιο χάρτη σας, θα σημαίνει μια ζωντανή πηγή ενέργειας για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Θα πρέπει να δείτε την τοποθέτηση του σπιτιού ως ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή σας σε θρησκευτικούς, πνευματικούς, φιλοσοφικούς, εκπαιδευτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς δρόμους.

Και αν αυτή η μοίρα του Ταύρου συνέδεσε οποιονδήποτε από τους γενέθλιους πλανήτες, αστεροειδείς ή γωνίες του χάρτη σας στις 28 Μαΐου 2000, τότε αυτή η ενεργειακή δύναμη θα γαλβανιστεί και θα τονιστεί σε εξαιρετικό βαθμό.

About admin

Check Also

Michael Hutchence της INXS – Συμβατότητα με την Paula Yates και την Paula με τον Bob Geldof

Ακολουθεί μια γρήγορη ανακεφαλαίωση της αριθμολογίας/αστρολογίας του: Γενέθλια: 22 Ιανουαρίου 1960 Το να είναι ένας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *