Μερικές οικονομικές επιπτώσεις της διέλευσης του Κρόνου στην Ινδία

Ο Κρόνος πέρασε στο ζώδιο της Παρθένου στις 9 Σεπτεμβρίου 2009. Αυτός ο αργά κινούμενος ισχυρός πλανήτης θα παραμείνει στην Παρθένο για περίπου δυόμισι χρόνια. Δεδομένου ότι ο Κρόνος είναι γνωστός για την έναρξη αλλαγών, μπορούμε να περιμένουμε πολλές αλλαγές στα επόμενα δυόμισι χρόνια. Ο άρχοντας του ζωδίου της Παρθένου είναι ο Ερμής. Ο Κρόνος και ο Ερμής είναι συμβατοί μεταξύ τους. Επομένως, η γενική επίδραση του Κρόνου στο ζώδιο της Παρθένου θα παραμείνει θετική.

Πριν περάσει στην Παρθένο, αυτός ο πλανήτης ήταν στο ζώδιο του Λέοντα για περίπου δυόμισι χρόνια. Έδωσε άσχημα αποτελέσματα γιατί ο άρχοντας του ζωδίου του Λέοντα είναι ο Ήλιος με τον οποίο ο Κρόνος δεν έχει συμβατή σχέση. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση και ο Κρόνος ενήργησε εναντίον της κυβέρνησης τοποθετώντας τον στον ίδιο οίκο. Η οικονομία βυθίστηκε σε πρωτοφανή ύφεση μαζί με τα άλλα έθνη του κόσμου. Επηρέασε επίσης την κανονική λειτουργία του μουσώνα δημιουργώντας προβλήματα στη γεωργία.

Στο ωροσκόπιο της Ινδίας που σχεδιάστηκε με βάση την 15η Αυγούστου 1947 (μεσάνυχτα) όταν η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία, το ζώδιο της Παρθένου ανεβαίνει στον 5ο οίκο. Ο πέμπτος οίκος στο ωροσκόπιο απευθύνεται σε παιδιά, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, αθλητισμό, ταινίες, κερδοσκοπικές δραστηριότητες και χρηματιστήρια, αγορά εμπορευμάτων, κυβερνητικές δραστηριότητες, διπλωματία κ.λπ.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε την πιθανή επίδραση της διέλευσης του Κρόνου στην οικονομία της Ινδίας. Η διέλευση στο σύνολό της είναι πιο σημαντική στην εγκόσμια αστρολογία παρά στην εγγενή αστρολογία. Αυτό θα γίνει σημαντικό τις επόμενες μέρες.

Ορισμένες οικονομικές πτυχές εμπίπτουν στην επικράτεια του Κρόνου, όπως η γεωργία, τα ορυκτά μεταλλεύματα, τα ορυκτά καύσιμα, τα εργατικά και εργασιακά προβλήματα, η πείνα, οι ξηρασίες, οι πλημμύρες, άλλες φυσικές καταστροφές, οι εξαγωγές, οι φόροι κ.λπ.

Ο αντίκτυπος στα εμπορεύματα: –

Τα ορυκτά και τα μεταλλεύματα είναι πολύ σημαντικές πρώτες ύλες για τις μεταλλουργικές βιομηχανίες. Οι τιμές των μεταλλευμάτων είναι πιθανό να κινηθούν ανοδικά τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Αυτό θα επηρεάσει τις τιμές των μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου και του χάλυβα. Οι τιμές μπορεί να κινηθούν ανοδικά.

Παρόλο που οι προοπτικές των καλλιεργειών kharif (καλλιέργειες της περιόδου βροχών) έχουν υποφέρει λόγω των ακανόνιστων μουσώνων, οι προοπτικές της καλλιέργειας ράμπι (καλλιέργειες χειμερινής περιόδου) έχουν λαμπρύνει λόγω των όψιμων βροχών των μουσώνων. Ως εκ τούτου, η χώρα είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσει κάποια έλλειψη τροφίμων. Ωστόσο, οι τιμές των δημητριακών τροφίμων θα αυξηθούν.

Άλλοι τομείς της οικονομίας:

Η ψυχαγωγία και η κινηματογραφική βιομηχανία θα παραμείνουν στο φως. Ο Κρόνος λαμβάνει αυτή τη στιγμή την 9η όψη του Δία, η οποία θα παράγει θετικά αποτελέσματα για την τηλεόραση και την κινηματογραφική βιομηχανία. Ωστόσο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2009 έως τον Απρίλιο του 2010 ο Κρόνος θα στερηθεί της ευεργετικής επιρροής του Δία. Ο Κρόνος μπορεί να ενεργήσει σύμφωνα με τη φύση του σε μια τέτοια κατάσταση. Η ευημερία μιας εμβληματικής κινηματογραφικής προσωπικότητας θα γίνει σοβαρή ανησυχία αυτή την περίοδο.

Στο χώρο του αθλητισμού και του στίβου η χώρα θα αποκτήσει όνομα και φήμη. Υπάρχουν μεγάλα αθλητικά γεγονότα που προγραμματίζονται όπως αγώνες της Κοινοπολιτείας και Παγκόσμιο Κύπελλο κρίκετ κατά τη διάρκεια της παραμονής του Κρόνου στο ζώδιο της Παρθένου. Αυτό θα βοηθήσει τον κλάδο της διαφήμισης.

Το χρηματιστήριο αντανακλά την υγεία της οικονομίας. Η αγορά θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά θα αντιμετωπίσει αντίσταση μετά τις 20 Δεκεμβρίου 2009. Η κατάσταση θα βελτιωθεί από τον Μάιο του 2010. Η οικονομία αναζωογονείται μετά την ύφεση. Είναι ορατή μια θετική στροφή, αλλά η διαδικασία της αναβίωσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ωστόσο, η χώρα θα παραμένει πάντα ελκυστική για ξένους θεσμικούς επενδυτές (FII’s).

Με την ανακάλυψη περισσότερου φυσικού αερίου στις υπεράκτιες και χερσαίες περιοχές, η ενεργειακή κατάσταση είναι πιθανό να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες. Η εξάρτηση από τις ξένες προμήθειες θα μειωθεί σταδιακά. Αυτό θα βοηθήσει τη συνολική βιομηχανική αναβίωση. Ωστόσο, ο κλάδος της βιομηχανίας θα πρέπει να αντιμετωπίσει προβλήματα από τους εργαζόμενους με αποκορύφωμα τις απεργίες και άλλες αναταραχές.

Η οικονομική κατάσταση αναμένεται να παραμείνει εύκολη λόγω της οικονομικής ανάκαμψης. Ωστόσο, οι εξαγωγές δεν αυξάνονται. Ως εκ τούτου, τα κέρδη από συνάλλαγμα ενδέχεται να επηρεαστούν. Η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει δραστικά τις φορολογικές πολιτικές για να αντιμετωπίσει την οικονομία υψηλής ανάπτυξης. Τα επόμενα δυόμισι χρόνια, η οικονομία της χώρας είναι πιθανό να ταξιδέψει σε θετικό έδαφος.

About admin

Check Also

Τα είκοσι επτά Nakshatra του ινδουιστικού συστήματος-δυτικά ισοδύναμα προς όφελος των δυτικών αναγνωστών

Ενώ το Ινδικό Σύστημα Αστρών ή το Σύστημα Ινδουιστικού Νακσάτρα είναι ένα επιστημονικά σχεδιασμένο, ορισμένοι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *