Καρκίνος ωοθηκών στις γυναίκες: Να γνωρίζετε τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών στις γυναίκες μπορεί να είναι δύσκολο να παρατηρηθούν. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να αποδίδουν τα σημάδια σε κάτι άλλο. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο 7000 γυναίκες ετησίως διαγιγνώσκονται με καρκίνο των ωοθηκών.

Εάν ο καρκίνος διαγνωστεί έγκαιρα, η θεραπεία μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική, τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν καρκίνο των ωοθηκών είναι τα άτομα ηλικίας 30+ και οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Είναι σημαντικό για τις γυναίκες να γνωρίζουν ότι ένα τεστ τραχήλου της μήτρας δεν εντοπίζει τον καρκίνο των ωοθηκών.

Μερικά από τα πρώιμα σημάδια ότι μπορεί να έχετε καρκίνο των ωοθηκών είναι:

– Συνεχείς πόνοι στην κοιλιά, όπως και οι πόνοι περιόδου

– Φούσκωμα του στομάχου (όχι μόνο μετά το φαγητό)

– Απώλεια όρεξης

– Συχνή ούρηση ή δυσκολία στην ούρηση

– Προβλήματα του εντέρου όπως διάρροια ή δυσκοιλιότητα

– Κούραση

– Πόνοι στην πλάτη ή στον αυχένα

– Απώλεια βάρους (μόνο εάν είναι ανεξήγητη)

Όπως ανέφερα παραπάνω, αυτά τα συμπτώματα μπορεί συχνά να παρεξηγηθούν με κάτι άλλο. Μερικές γυναίκες μπορεί να αισθάνονται κοιλιακούς πόνους πριν από την περίοδό τους μαζί με ένα αίσθημα φουσκώματος.

Επειδή τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών στις γυναίκες μπορεί να είναι σαν τα συνηθισμένα καθημερινά προβλήματα για τις περισσότερες, λόγω αυτής της καθυστέρησης ο καρκίνος μπορεί συχνά να εξαπλωθεί. Αυτό κάνει τη θεραπεία πιο έντονη και το ποσοστό επιτυχίας μπορεί να είναι χαμηλότερο από αυτό εάν ο καρκίνος είχε διαγνωστεί νωρίτερα.

Αυτός ο καρκίνος μπορεί μερικές φορές να είναι κληρονομικός, εάν 2 ή περισσότερα μέλη της οικογένειάς σας έχουν υποφέρει στο παρελθόν με καρκίνο του μαστού ή των ωοθηκών, θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας.

Μερικές νεότερες γυναίκες συχνά αγνοούν τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι πιστεύουν ότι ο καρκίνος είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει μόνο την ηλικιωμένη γυναίκα. Μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχουν ιδέα ότι τα συμπτώματα που βιώνουν είναι σαν αυτά του καρκίνου των ωοθηκών.

Εάν παρατηρείτε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα σε καθημερινή βάση, σας προτρέπω να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας. Μπορεί να μην ανησυχείτε, αλλά είναι καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε.

Δεν είναι πολύ συχνή μορφή καρκίνου, πιο συχνές μορφές είναι ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες ή ο καρκίνος των όρχεων στους άνδρες.

Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να υποφέρετε με κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, τότε θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό, σας προτρέπω να το κάνετε αυτό για τυχόν συμπτώματα, όχι μόνο για αυτά που ανέφερα παραπάνω. Εάν έχετε ήδη μιλήσει με το γιατρό σας και τα συμπτώματά σας επιδεινώνονται, επιστρέψτε και ζητήστε από το γιατρό σας πιο ακριβείς εξετάσεις.

Καθώς τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών στις γυναίκες είναι παρόμοια με αυτά που θα εμφανίζατε με την περίοδο, μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν είναι αρκετά σημαντικό να δικαιολογήσετε ένα ταξίδι στον γιατρό, αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία σας. Η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου μπορεί να σώσει ζωές! Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε αντιμετωπίζει κάποιο από αυτά τα προβλήματα, ελέγξτε το.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *