Καρκίνος πέους: Πώς να εντοπίσετε τα συμπτώματα

Η λέξη «καρκίνος» είναι τρομακτική για οποιονδήποτε. Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που δεν τους έχει αγγίξει ο καρκίνος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλοί άνδρες ανησυχούν για την ανάπτυξη καρκίνου και η σκέψη του καρκίνου του πέους είναι ιδιαίτερα τρομακτική. Συχνά ένας άντρας εξασκεί την καθημερινή φροντίδα του πέους του και βρίσκει ένα νέο εξόγκωμα, βλάβη ή περιοχή ερυθρότητας – και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να τον στείλει σε μια σπείρα ανησυχίας.

Τα καλά νέα είναι ότι κάθε εξόγκωμα του πέους δεν είναι καρκίνος. Στην πραγματικότητα, ο καρκίνος του πέους είναι αρκετά σπάνιος. Οποιοδήποτε περίεργο εύρημα στο πέος συνήθως σημαίνει κάτι καλοήθη που θα υποχωρήσει σύντομα, ή στη χειρότερη, είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί από τον γιατρό και να αντιμετωπιστεί με ορισμένα φάρμακα. Ωστόσο, ακόμη και με τη γνώση ότι ο καρκίνος του πέους είναι απίστευτα σπάνιος, οι άνδρες εξακολουθούν να ανησυχούν για αυτόν αρκετά.

Συμπτώματα καρκίνου του πέους

Ένας από τους λόγους που τόσοι πολλοί άνδρες φοβούνται τον καρκίνο του πέους είναι ότι τα συμπτώματα μπορεί να μιμούνται πολλά άλλα προβλήματα. Τα χτυπήματα του πέους, ο ερεθισμός, το πρήξιμο, η ερυθρότητα και παρόμοια θέματα είναι συχνά το πρώτο σημάδι καρκίνου του πέους. Ο πόνος στο πέος μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι, ειδικά εάν είναι ένας θαμπός πόνος που δεν υποχωρεί μετά την ανάπαυση από τον αυνανισμό ή άλλες δραστηριότητες.

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα θα εξαφανιστούν μέσα σε μια μέρα περίπου, ή ο γιατρός ενός άνδρα μπορεί να του δώσει μια πολύ απλή και εύκολη εξήγηση για το τι συμβαίνει. Ένας άνδρας με οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει πάντα να ελέγχεται, όχι μόνο για ησυχία, αλλά για άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε μπορεί να προκαλεί τα συμπτώματα.

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες κινδύνου που μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πέους σε έναν άνδρα. Αυτά περιλαμβάνουν:

1. Κάπνισμα

2. Έχοντας ένα πέος χωρίς περιτομή

3. Κακή προσωπική υγιεινή

4. Προηγούμενα θέματα με φίμωση

5. Μια μόλυνση από HPV

6. Οικογενειακό ιστορικό καρκίνου, ιδιαίτερα καρκίνου του πέους.

Διάγνωση και θεραπεία

Στην πολύ σπάνια περίπτωση που ο γιατρός υποψιαστεί κάτι πιο σοβαρό από μια καλοήθη ερυθρότητα ή άλλο πρόβλημα, θα ληφθεί δείγμα ιστού. Αυτή η βιοψία θα βοηθήσει τον γιατρό να προσδιορίσει εάν υπάρχουν κακοήθη κύτταρα που αναπτύσσονται στον ιστό του πέους.

Ανάλογα με το τι λέει η βιοψία, τα επόμενα βήματα μπορεί να περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση, ακτινοβολία, χημειοθεραπεία και άλλες μεθόδους εξάλειψης των κακοήθων κυττάρων. Η θεραπεία είναι πολύ εξατομικευμένη, επομένως ένας άνδρας που έχει να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του πέους θα πρέπει να μιλήσει με τον γιατρό του για να πάρει μια ακριβή εικόνα του τι να περιμένει.

Πρόληψη

Είναι αδύνατο να εγγυηθεί κανείς την πρόληψη του καρκίνου, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνδρας για να μειώσει τον κίνδυνο. Η πάντα καλή προσωπική υγιεινή, η διακοπή του καπνίσματος, η κατανάλωση υγιεινών τροφών και η κατανάλωση άφθονο νερό είναι μερικά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν στη συνολική υγεία. Η χρήση προστασίας από φραγμό κατά τις σεξουαλικές επαφές με έναν νέο σύντροφο μπορεί επίσης να προσφέρει ηρεμία κατά του HPV, ενώ η κοπή της ακροποσθίας μπορεί να είναι μια επιλογή για όσους έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του πέους.

Σε καθημερινή βάση, ένας άνδρας πρέπει να επιθεωρεί τακτικά το πέος του και να χρησιμοποιεί ένα ισχυρό κρέμα για την υγεία του πέους (οι επαγγελματίες υγείας προτείνουν το Man 1 Man Oil, το οποίο είναι κλινικά αποδεδειγμένο ήπιο και ασφαλές για το δέρμα). Μια καλή κρέμα θα περιέχει θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν και να βελτιώνουν το δέρμα του πέους. Αναζητήστε μια κρέμα με βιταμίνη Β5, η οποία βοηθά στη διατήρηση υγιών ιστών, και άλφα-λιποϊκό οξύ, που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που μπορούν να προκαλέσουν κυτταρική βλάβη. Άλλες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, D και E, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Όλα αυτά σε βάση βουτύρου Shea εξασφαλίζουν την καλύτερη τοπική εφαρμογή και σχολαστική ενυδάτωση για το πιο υγιές δέρμα πέους.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *