Καρκίνος και καρκινικά κύτταρα που ζωντανεύουν μετά από θλίψη ή άγχος

Συχνά σκέφτομαι τη σύζυγο του Dana Reeve, της συζύγου του Christopher Reeve, ο οποίος τον Μάιο του 1995 είχε ένα φρικτό ατύχημα ενώ καβαλούσε ένα άλογο, ακολουθούμενο από 10 χρόνια δυστυχίας εντελώς ανίκανος να κινηθεί. Ήταν μια έμπνευση για όλους, αλλά αυτό που πέρασε ήταν πολύ πιο πέρα ​​από αυτό που έχουμε δει ποτέ καμία σημαντική διασημότητα να πρέπει να αντέξει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Λίγο μετά το θάνατό του, η σύζυγος του Κρίστοφερ Ριβ, Ντάνα, προσβλήθηκε από καρκίνο του πνεύμονα στα 40 της και πέθανε λίγο αργότερα. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι η Dana δεν κάπνισε ποτέ. Θεωρώ αυτή την ιστορία, μαζί με την τραγωδία του JFK Jr. το 1999, μακράν τις 2 χειρότερες τραγωδίες διασημοτήτων όλων των εποχών. Ένα μακρινό τρίτο θα ήταν ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα στη Γαλλία το 1997.

Πώς λοιπόν πέθανε η Dana Reeve στα 40 της από φρικτό καρκίνο του πνεύμονα, όταν δεν κάπνιζε καν; Η θεωρία είναι ότι η Dana ήταν πολύ καλή τραγουδίστρια lounge και λόγω του παθητικού καπνίσματος, είχε καρκινικά κύτταρα στο σώμα της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ακόλουθη θεωρία είναι ότι τα καρκινικά κύτταρα σαν αυτό ζωντανεύουν όταν το σώμα είναι πολύ αποδυναμωμένο από μια μακρά περίοδο θλίψης για μια φρικτή τραγωδία και μεγάλο άγχος που θα συνέβαινε μετά τον θάνατο του Christopher Reeve μετά από 10 χρόνια. Δεν είμαι γιατρός, αλλά αυτή ήταν πάντα η θεωρία μου για το κάπνισμα, ή το παθητικό κάπνισμα και τον καρκίνο, που είναι η μάστιγα της ανθρωπότητας και είναι εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Όταν το σώμα είναι πολύ αποδυναμωμένο από το άγχος, τη θλίψη και τις μεγάλες περιόδους κατάθλιψης για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα καρκινικά κύτταρα ξαναζωντανεύουν και ο σύζυγος ή το άτομο που βρίσκεται υπό άγχος και θλίψη πεθαίνει. Η ιστορία του Christopher Reeve και της Dana Reeve είναι μια ιστορία αντάξια μιας εξαιρετικής ταινίας, την οποία θα ήθελα πολύ να μπορέσω να γράψω μια μέρα. Αυτό που έπρεπε να δει και να επιζήσει η Dana Reeve, βλέποντας τον σύζυγό της σε αυτή την κατάσταση για τόσο καιρό είναι ένας εκπληκτικός φόρος τιμής στη δύναμή της ως άτομο.

Η μητέρα μου κάπνιζε πολλά χρόνια, αλλά το παράτησε πριν από 20 χρόνια. Πριν από λίγο λιγότερο από 3 χρόνια, ο πατέρας μου πέθανε από Καρκίνο σε ηλικία 84 ετών, και παρόλο που δεν ήταν καλός άνθρωπος ή σύζυγος, η μητέρα μου ήταν παντρεμένη μαζί του για περισσότερα από 50 χρόνια. Πριν από τρεις μήνες, η μητέρα μου διαγνώστηκε με Καρκίνο και λίγες εβδομάδες αργότερα βρίσκεται σε ένα ξενώνα στα 79 της. Το φρίκη είναι ότι φαίνεται ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι πάντα στο σώμα σου, αν ο καπνός σου, αν εκτίθεσαι παθητικό κάπνισμα ή για άλλους λόγους. Έχω δει ανθρώπους να περνούν από μεγάλα αγχωτικά γεγονότα και να πεθαίνουν αμέσως μετά από Καρκίνο πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Το μοτίβο φαίνεται να είναι πολύ δυνατό και επαναλαμβάνεται πολλές φορές.

Θα δούμε ποτέ μια θεραπεία για τον καρκίνο στη ζωή μας; Κερδίζει αυτή η παγκόσμια μάστιγα της ανθρωπότητας πάρα πολλά χρήματα για να θέλει ποτέ μια θεραπεία; Δεν έχω απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, αλλά αν η ανθρώπινη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη είναι κυρίως τα χρήματα και εξαιτίας αυτών των χρημάτων, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον φρικτό ανθρώπινο πόνο εξαιτίας ενός καρκίνου, τότε κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη γη όλοι καλούμε σπίτι.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.