Ελάχιστα γνωστά γεγονότα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου: Γνωρίστε τα, μείνετε ζωντανοί

Τον τελευταίο καιρό, πολλοί άνθρωποι τείνουν να συνδέουν τη λέξη «καρκίνος» με τον «θάνατο» σαν να είναι συνώνυμα μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι σκέφτονται αμέσως τον θάνατο ακόμη και πριν μάθουν τις λεπτομέρειες ή τις λεπτομέρειες σχετικά με την πραγματική κατάσταση της υγείας ενός ατόμου. Ίσως αυτό οφείλεται στην ανησυχητική αλλά θανατηφόρα απειλή της νόσου που μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε από όλα τα κοινωνικά στρώματα-ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

Ενώ ο αριθμός των ασθενών με καρκίνο συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά, είναι σημαντικό να διατηρείτε πάντα την πίστη, έχοντας κατά νου ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα — υπάρχουν ακόμα τρόποι διάγνωσης, θεραπείας και ακόμη και πρόληψης αυτής της χρόνιας ασθένειας. Η συνειδητοποίηση μετράει πραγματικά.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου, αλλιώς γνωστός ως καρκίνος του παχέος εντέρου (ή καρκίνος του ορθού ή του εντέρου), είναι ένας από τους πιο συχνά διαγνωσμένους καρκίνους αλλά και ο πιο παρεξηγημένος. Με το γεγονός ότι πρόκειται για έναν θανατηφόρο τύπο καρκίνου, όλοι (ιδιαίτερα οι ασθενείς) ενθαρρύνονται να φτάσουν στο βάθος αυτού του προβλήματος υγείας. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο να μάθει περισσότερα για αυτό, αλλά και να μάθει πώς να σώσει τη ζωή του από αυτό.

Μια βαθύτερη κατανόηση

Το Atlantic Medical Group (AMG), ένα γαστρεντερολογικό κέντρο με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, ορίζει τον καρκίνο του παχέος εντέρου ως μια περίεργη κυτταρική ανάπτυξη που αναπτύσσεται στο κόλον ή στο ορθό ενός ατόμου. Συνήθως ξεκινά με την ανάπτυξη πολύποδων μέσα στην εσωτερική επένδυση του παχέος εντέρου.

Η AMG πιστεύει ότι η έλλειψη γνώσης για μια συγκεκριμένη ασθένεια θα θέσει σίγουρα σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Έτσι, είναι έξω να μοιραστούμε ελάχιστα γνωστά στοιχεία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα σύνολα πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν τυχαία:

– Είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτων που σχετίζονται με καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

– Το 2009, καταγράφηκαν 146.970 περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου/ορθού που διαγνώστηκαν στις ΗΠΑ και ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 131.607 το 2010. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων το 2010 ήταν 52.045, ενώ 49.920 άνθρωποι πέθαναν αυτή η ασθένεια το 2009.

– Άτομα με συγγενή πρώτου βαθμού που έχει καρκίνο του παχέος εντέρου έχουν διπλάσιο έως τριπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν την ίδια ασθένεια.

– Ο προληπτικός έλεγχος συνιστάται καλύτερα σε άτομα ηλικίας 50 ετών (ή μικρότερα των 50 ετών, εάν πιστεύεται ότι ένας ασθενής έχει πολύ υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξει τέτοια ασθένεια). Αυτή η διαδικασία είναι ένα προληπτικό μέτρο που εμποδίζει την επιδείνωση της υπόθεσης.

– Οι πολύποδες και η φλεγμονή είναι πρώιμα σημάδια/δείκτες καρκίνου του παχέος εντέρου.

– Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο απόκτησης καρκίνου του παχέος εντέρου.

– Πολλές μελέτες υποδεικνύουν ότι ένα άτομο που τρώει κόκκινο κρέας και κρέατα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει αυτόν τον τύπο καρκίνου.

– Αυτό είναι πιο συχνό σε άτομα που είναι παχύσαρκα και υπέρβαρα. λιγότερο συχνή μεταξύ των ατόμων που κάνουν τακτικές ασκήσεις.

– Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων: Πάρα πολλοί Αμερικανοί παραλείπουν τις εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Αν και είναι αδύνατο να κάνουμε μια εικασία ή να προβλέψουμε ποιος από εμάς θα αποκτήσει αυτή την τρομακτική κατάσταση (ή πότε μπορεί να συμβεί), αξίζει πραγματικά να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Επιστήμη της Γαστρεντερολογίας

Καρκίνος δεν σημαίνει θάνατο. Πολλοί καταφέρνουν ακόμα να επιβιώσουν από αυτό. Είναι απλώς θέμα πίστης και επίγνωσης.

Εάν αισθάνεστε ότι έχετε σημεία και συμπτώματα καρκίνου του παχέος εντέρου, τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να ζητήσετε συμβουλές από ειδικούς υγείας σε ένα γαστρεντερολογικό κέντρο.

About admin

Check Also

Τι είναι το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος;

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος είναι το αποτέλεσμα της βλάβης του δέρματος από τον ήλιο. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *