Εκ των υστέρων, ο καρκίνος του παγκρέατος έφερε το άσχημο κεφάλι του με διακριτικά πρώιμα σημάδια

Ο πατέρας μου πέθανε πριν από 4 χρόνια από καρκίνο στο πάγκρεας. Δυστυχώς, το πρώτο σημάδι που είχε ο πατέρας μου για αυτόν τον καρκίνο (ξύπνησε με ίκτερο) ήταν επίσης τα τελευταία στάδια αυτής της φρικτής ασθένειας. Όλοι οι καρκίνοι είναι τρομεροί, αλλά ο καρκίνος του παγκρέατος το πάει ένα βήμα παραπέρα. Τα πρώτα εμφανή συμπτώματά του είναι συνήθως τα τελευταία. Εκ των υστέρων, συνειδητοποιώ ότι στην οικογένειά μου και σε μένα δόθηκαν πολλές ενδείξεις ότι η υγεία του πατέρα μου άλλαζε. Δυστυχώς, κανένας από εμάς δεν παρατήρησε έγκαιρα αυτά τα σημάδια.

Ένα από τα πρώτα σημάδια του καρκίνου του παγκρέατος είναι ο κοιλιακός πόνος, που συχνά ακτινοβολεί στην πλάτη. Ο πατέρας μου δεν είχε ακτινωτό πόνο στην πλάτη, αλλά αντιθέτως υπέφερε έναν θαμπό, πονεμένο πόνο. Δεδομένου ότι είχε πάντα μια ενοχλητική πλάτη που οδηγούσε σε χειρουργική επέμβαση χρόνια νωρίτερα, το απέρριψε ως κάτι σοβαρό. Ξεκίνησε συνεδρίες με έναν χειροπράκτη, ο οποίος προσπάθησε να απαλύνει τον συνεχή πόνο.

Ένα άλλο σύμπτωμα που αγνοήθηκε, ήταν η απώλεια βάρους του. Ήταν πάντα γίγαντας και συνήθως διατηρούσε το βάρος του στα 240. Άρχισε να χάνει βάρος, αλλά επέμενε ότι είχε βαρεθεί να είναι η κοιλιά του στο τραπέζι του και ήθελε να χάσει τα κιλά. Πιστεύω ότι πραγματικά ένιωθε ότι αυτό που έλεγε ήταν αλήθεια, αλλά η υποκείμενη αιτία είναι αυτό που με έχει πείσει ότι ο καρκίνος του παγκρέατος είχε το άσχημο κεφάλι του πολύ νωρίς.

Γύρω στις αρχές του 2003 ο πατέρας μου άρχισε να γίνεται επιλεκτικός στο φαγητό του. Τίποτα το περίεργο, αλλά για έναν άντρα που καθόταν και απολάμβανε κάθε χορταστικό γεύμα, ξαφνικά κάποια από τα αγαπημένα του φαγητά δεν του άρεσαν. Θα έβαζε τη μαμά μου να δοκιμάσει τη μπουκιά και παρόλο που του έλεγε ότι ήταν εντάξει, θα επέμενε ότι είχε αστεία γεύση ή δεν είχε προετοιμαστεί σωστά.

Εκ των υστέρων η διαφορετική γεύση του φαγητού των μπαμπάδων μου ήταν ένα πολύ μεγάλο σημάδι ότι η υγεία του άλλαζε, αλλά σίγουρα δεν ήταν η μεγαλύτερη ένδειξη που είχαμε και δεν καταλάβαμε. Ο μπαμπάς μου έπινε μπύρα σε όλη του τη ζωή. Έπινε μπύρα κάθε μέρα. Δεν θέλω να τον κάνω να ακούγεται σαν αλήτης στις πίστες, αλλά δούλεψε σκληρά και έπαιξε σκληρά. Απολάμβανε μπύρα με τα γεύματά του. Απολάμβανε μπύρα αφού κούρεψε το γρασίδι του. Του άρεσε η μπύρα βλέποντας τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του. Ήταν τύπος που έπινε μπύρα.

Φανταστείτε προς έκπληξή μας, όταν μόλις σταμάτησε να το πίνει. Απλώς δεν τον ένοιαζε πλέον η γεύση και έπινε νερό ή διαίτης κόλα με τα γεύματά του. Αυτό και πάλι δεν μας έδωσε ιδέα και συγκάλυπτε την ένδειξη απώλειας βάρους. Με τον πατέρα μου να μην έπινε μπύρα ήταν δεδομένο ότι επρόκειτο να αδυνατίσει. Ως εκ τούτου, χάσαμε μια άλλη πολύτιμη ένδειξη ότι η υγεία του πατέρα μου άλλαζε. Όλα αυτά έγιναν περίπου 1 χρόνο πριν τη διάγνωσή του.

Ένα άλλο σημάδι που δεν αναγνωρίζαμε ήταν ο μπαμπάς μου που έτρωγε συνεχώς φιστίκια. Δεν τους χόρταινε. Λίγο πριν το δέρμα του γίνει ίκτερο, όλο του το σώμα φαγούρασε. Έκτοτε έμαθα ότι η φαγούρα προκλήθηκε από κρυστάλλους χολικού άλατος που υποστήριζαν κάτω από το δέρμα του. Ο όγκος βρισκόταν στην κεφαλή του παγκρέατος και εν αγνοία μας έφραζε ήδη τον χοληδόχο πόρο του. Δεν ξέρω πού χωράνε τα φιστίκια εκτός από την περιεκτικότητά τους σε αλάτι. Μπορεί να λαχταρούσε για αλάτι αφού συσσωρευόταν στον ιστό του δέρματός του αντί να διανεμηθεί σε όλο του το σώμα, αλλά το υποθέτω.

Δεν είμαι στον ιατρικό τομέα, αλλά έχω εμμονή με τη χρηματοδότηση του καρκίνου του παγκρέατος και προσπαθώ να βρω έγκαιρη ανίχνευση. Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος και ο πιο θανατηφόρος από όλους τους καρκίνους. Ελπίζω ότι γράφοντας αυτό το άρθρο μπορεί να ευαισθητοποιήσει τους αναγνώστες του σχετικά με ορισμένες πολύ λεπτές αλλαγές στην υγεία τους που ήταν προφανώς αισθητές στην περίπτωση των μπαμπάδων μου, αλλά δεν παρατηρήθηκαν ή υποβλήθηκαν σε επεξεργασία από εμάς ως κάτι σημαντικό ή που χρειάζονται την άμεση προσοχή μας.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *