Είναι ο Ταύρος το πιο άσχημο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου;

Δεν μπορείς να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά.

Μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου είναι Ταύροι. Μπορεί να είναι ζεστοί και φιλικοί άνθρωποι, που δεν θα έβλαπταν ούτε μύγα. Ωστόσο, από τα δώδεκα ζώδια, έχουν αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη ικανότητα να προκαλούν δυστυχία.

Για να καταλάβει κανείς γιατί ο Ταύρος μπορεί να είναι τα πιο άσχημα ζώδια του Ζωδιακού, πρέπει να σκεφτεί κανείς τις βασικές του ιδιότητες. Οι Ταύροι είναι συχνά πολύ συγκεντρωμένοι και μόλις αποφασίσουν για μια πορεία δράσης, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσουν. Ταυτόχρονα, ο εγκέφαλός τους μπορεί να είναι μονόδρομος – μπαίνουν μια ιδέα στο κεφάλι τους και στη συνέχεια την επιδιώκουν μέχρι το τέλος, αγνοώντας ή ακόμα και καταστρέφοντας εναλλακτικές απόψεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ταύροι έχουν την τάση να θεωρούν τους σκοπούς που δικαιολογούν τα μέσα. Σκέφτονται τι θέλουν να πετύχουν και θεωρούν τον στόχο τους απόλυτο και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να τον πετύχουν.

Ένα παράδειγμα Ταυριανού που ήταν πολύ πρόσφατα στις ειδήσεις είναι ο Bernard Madoff, ο Αμερικανός χρηματιστής που εξαπάτησε τους πελάτες του για δισεκατομμύρια δολάρια. Η απάτη του έγινε εδώ και πολλά χρόνια, και μόλις ξεκίνησε, ήταν προφανώς ασταμάτητη. Αυτό είναι τόσο τυπικό Ταύρο – κινούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και έχοντας συγκεντρώσει ορμή, δεν μπορούν να πατήσουν τα φρένα.

Ο Bernard Madoff είχε προσωπική επαφή με πολλούς από τους πελάτες του και ήταν σε θέση να τους καθησυχάσει ότι τα χρήματά τους ήταν ασφαλή μαζί του. Αυτός είναι φυσικά ένας πολύ άσχημος τρόπος να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους, αλλά αν είσαι Ταύρος, οι στόχοι συχνά δικαιολογούν τα μέσα.

Περνώντας από τη χρηματοδότηση στην τρομοκρατία, παρατηρούμε ότι ο Timothy McVeigh ήταν Ταύρος. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 αναστατώθηκε για τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση υποτίθεται ότι παρενέβαινε στις ζωές των ανθρώπων και ως αποτέλεσμα ανατίναξε ένα ομοσπονδιακό κτίριο στην Οκλαχόμα Σίτι, σκοτώνοντας 168 ανθρώπους.

Έτσι, ο Timothy McVeigh πήρε μια ιδέα στο μυαλό του και ακολούθησε ένα σχέδιο δράσης με αδίστακτη αποτελεσματικότητα, αδιαφορώντας για το ανθρώπινο κόστος αυτού που έκανε.

Όταν περνάτε από την τρομοκρατία στην πολιτική, ο Ταύρος γίνεται ακόμα πιο τρομακτικός και διαπιστώνουμε ότι ορισμένοι από τους πιο διαβόητους δικτάτορες του κόσμου είχαν τον Ταύρο ως ζώδιο.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν, ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ, ήταν πιθανότατα Ταύρος. Όπως γνωρίζουμε, ήταν κάποιος που ήταν πολύ βάναυσος. Δεν είχε κανένα δισταγμό να εκτελέσει τους εχθρούς και τους επικριτές του, και αν μια κοινότητα τον αψηφούσε, ήταν έτοιμος να την καταστρέψει. Ένα παράδειγμα ήταν η χρήση νευρικού αερίου και πάλι στην πόλη Halabja, η οποία σκότωσε περίπου 5000 ανθρώπους.

Στην περίπτωση του Σαντάμ Χουσεΐν, βλέπουμε ένα άλλο από τα λιγότερο ευχάριστα χαρακτηριστικά του Ταύρου – την εκδίκηση. Στους Ταύρους δεν αρέσει όταν οι άνθρωποι τους σταυρώνουν και οι πράξεις εξέγερσης ή περιφρόνησης δεν ξεχνιούνται ούτε συγχωρούνται.

Όποια κι αν ήταν τα εγκλήματα του Σαντάμ Χουσεΐν, τον ξεπέρασε ο Πολ Ποτ, ο ηγέτης της Καμπότζης. Ο Πολ Ποτ υποκινήθηκε από μια ισχυρή ιδεολογία – ήταν μια ακραία μορφή μαοϊκού κομμουνισμού, που προσέβαλε τον αστικό τρόπο ζωής. Οι πόλεις άδειασαν και οι εχθροί του καθεστώτος, πραγματικοί ή φανταστικοί, εκτελέστηκαν ομαδικά. Στην πραγματικότητα, έως και δύο εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κυβέρνηση του Πολ Ποτ. Αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο παράδειγμα ότι η ιδεολογία είναι το παν – μια ιδεολογία που κατέστρεψε μια ολόκληρη χώρα.

Έπειτα, υπάρχει ο πιο διαβόητος Ταύρος από όλους, ο Αδόλφος Χίτλερ. Είχε μια ιδέα και την ακολούθησε κατά γράμμα, κυριολεκτικά. Αν διαβάζεις Ο αγώνας μου, που έγραψε ενώ εξέτιε ποινή φυλάκισης, χρόνια πριν έρθει στην εξουσία, μπορείτε να καταλάβετε αμέσως την άποψή του για τον κόσμο. Δεν άλλαξε ποτέ, και επιδίωξε τους στόχους του μέχρι το πικρό τέλος.

Ένα πράγμα που είναι ενδιαφέρον για τον Αδόλφο Χίτλερ είναι ότι είχε πολύ λίγες κακίες. Δεν έπινε, σιχαινόταν το κάπνισμα και σε μεγάλο βαθμό ήταν χορτοφάγος. Αυτός ο πουριτανισμός είναι στην πραγματικότητα αρκετά κοινός μεταξύ των Ταύρων δικτάτορων.

Ο Άγγλος δικτάτορας Όλιβερ Κρόμγουελ, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία στα μέσα του 17ου αιώνα, ήταν θρησκευόμενος πουριτανός, με κεφαλαίο «Π». Έκανε τη ζωή των υπηκόων του μιζέρια και δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός, ο χορός και ο εορτασμός των Χριστουγέννων περιορίστηκαν ή απαγορεύτηκαν.

Ένας άλλος πουριτανικός Ταύρος ήταν ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος κατά τη διάρκεια της Βασιλείας του Τρόμου της Γαλλικής Επανάστασης. Ήταν κάποιος που είχε αυστηρά ήθη, που θεωρούνταν εντελώς άφθαρτος. Ωστόσο, πίστευε ότι ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξει την επανάσταση ήταν να βάλει λαιμητόμο σε εκατοντάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους ίδιους τους ανθρώπους που είχαν δημιουργήσει την Επανάσταση από την αρχή.

Ένας άλλος άφθαρτος και πολύ ηθικός Ταύρος ήταν ο Ρώσος επαναστάτης ηγέτης Βλαντιμίρ Λένιν. Καλά εννοούσε, αλλά πολλοί άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας των πράξεών του.

Τώρα, να τονίσω ότι δεν λέω ότι όλοι οι Ταύροι είναι άσχημοι. Ωστόσο, εάν έχουν ισχυρές πολιτικές πεποιθήσεις και προφανώς δεν έχουν κακία, μάλλον θα πρέπει να αποφευχθούν.

About admin

Check Also

Michael Hutchence της INXS – Συμβατότητα με την Paula Yates και την Paula με τον Bob Geldof

Ακολουθεί μια γρήγορη ανακεφαλαίωση της αριθμολογίας/αστρολογίας του: Γενέθλια: 22 Ιανουαρίου 1960 Το να είναι ένας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *