Διαγνώσεις, συμπτώματα και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Δεν είναι πλέον είδηση ​​ότι ο καρκίνος του προστάτη έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια που απειλούν τις ζωές ενός μεγάλου αριθμού του αμερικανικού ανδρικού πληθυσμού όταν πρόκειται για μια φυσιολογική ζωή. Αντί να αποσυρθούν με καλή υγεία για να απολαύσουν τα χρόνια και τους καρπούς των κόπων τους, πολλοί άντρες χρειάστηκε να περάσουν αγωνιώδεις τελευταίες στιγμές αντιμετωπίζοντας αυτή την πάθηση. Αλλά αυτή η κατάσταση σημαίνει το τέλος του δρόμου για όποιον έχει διαγνωστεί με αυτήν; Φυσικά και όχι.

Πρώτα πράγματα πρώτα, αυτή η κατάσταση που ονομάζεται καρκίνος του προστάτη προκαλείται όταν παράξενα κύτταρα αρχίζουν να βλάπτουν τον προστάτη και άλλες περιοχές γύρω από αυτόν. Τα παράξενα κύτταρα με την πάροδο του χρόνου προχωρούν και δομούνται σε όγκο ή μάζα. Ο τύπος του όγκου που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τον προστάτη είναι ο κακοήθης τύπος. Τη στιγμή που εμφανίζονται κακοήθη κύτταρα στην περιοχή του προστάτη, ο εν λόγω ασθενής θα αρχίσει να αισθάνεται τα σημάδια της νόσου.

Τα συμπτώματα που είναι γνωστά στους άνδρες που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη περιλαμβάνουν – την ανάγκη για συνεχή ούρηση, δυσκολία στην παραγωγή της αρχικής ροής ούρων, αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, για να αναφέρουμε μερικά. Άλλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την παρουσία αίματος στα ούρα και το σπέρμα καθώς και πόνο στην περιοχή της πυέλου μέχρι το κάτω μέρος της πλάτης αλλά όχι πάνω από τους μηρούς.

Όταν ένας άνδρας διαγνωστεί και βρεθεί με την πάθηση μέσω ενός συνδυασμού εξέτασης, όπως διουρηθρικό υπερηχογράφημα, ψηφιακή ορθική εξέταση και εξέταση ειδικού προστατικού αντιγόνου, ο γιατρός θα παρουσιάσει στο άτομο τις πολυάριθμες θεραπείες για τον καρκίνο του προστάτη.

Μιλώντας για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, σίγουρα θα συμπεριληφθεί η κρυοθεραπεία. Η κρυοθεραπεία είναι μια ιατρική διαδικασία που εφαρμόζει κρυγονικές ενώσεις στην πρόληψη της σύνθεσης των καρκινικών κυττάρων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την εισαγωγή μιας βελόνας στο δέρμα που συνδέει τον πρωκτό και το όσχεο, γνωστό και ως περίνεο. Η βελόνα στερεώνεται σε συσκευή που περιέχει κρυογονικές ουσίες. Τη στιγμή που στερεώνεται η βελόνα, μικρές μπάλες πάγου θα εισαχθούν στον προστάτη, παγώνοντας έτσι τα καρκινικά κύτταρα.

Μια άλλη θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη για την οποία μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε είναι η διακλαδωτική θεραπεία. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί εμφυτεύματα σπόρων που μπορούν να απελευθερώσουν ραδιενεργές δέσμες. Αυτά τα εμφυτεύματα σπόρων που έχουν παρόμοιο μέγεθος με κόκκους ανόδου εμφυτεύονται στον προστάτη εφαρμόζοντας μια ειδική βελόνα που συγκρατεί τους σπόρους. Η βελόνα στερεώνεται με παρόμοιο τρόπο όπως η κρυοθεραπεία. Ο γιατρός θα τοποθετήσει ένα δάχτυλο στο ορθό για να αισθανθεί τον προστάτη και να διασφαλίσει ότι οι σπόροι που εισάγονται έχουν τοποθετηθεί σωστά και ασφαλείς. Αυτή η τεχνική λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως η ακτινοθεραπεία. Σε αυτή τη μέθοδο, η ακτινοβολία εκπέμπεται εσωτερικά.

About admin

Check Also

Πώς να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δεν θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή πορεία θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *